Transferi

Xavi poslao poruku Rakitiću: Bio si sportski primjer, ali još više ljudski

Foto: Getty Images

IVAN Rakitić je nakon šest godina napustio Barcelonu i vratio se u Sevillu gdje je igrao prije no što je stigao na Camp Nou. Barcelona mu je u znak zahvale danas pripremila prigodnu ceremoniju i press konferenciju na kojoj je dobio dostojan ispraćaj za 310 nastupa u crveno-plavom dresu i 13 osvojenih trofeja.

Bio je Rakitić tijekom dana aktivan i na društvenim mrežama. Na Facebooku, Twitteru i Instagramu je objavio prigodni video uz poruku zahvale Barceloni na šest uspješnih sezona, a svojim objavama je izazvao lavinu pozitivnih reakcija među navijačima.

"Hvala ti, Rakitiću, na svemu što si napravio za Barcelonu. Cijenim tvoj period u Barceloni. Pomogao si klubu u osvajanju mnogo trofeja i zaslužuješ bolji oproštaj. Puno sreće u tvojoj budućnosti i sve najbolje. Uvijek ćeš biti dio Barcelonine povijesti", napisao je navijač Jaston Mushahary u poruci na Facebooku koja je izazvala najviše reakcija.

Na Twitteru su navijači najviše dijelili fotografije s Rakitićevim najvažnijim trenucima u dresu Barcelone. Od slavlja nakon pogotka Juventusu u finalu Lige prvaka do duela sa Sergiom Ramosom u El Clasicu.

"Hvala ti na svemu, idolu, ali vrijeme je da se krene dalje", glasila je poruka profila Barca Worldwide, dok je Sara uputila dirljivu zahvalu.

"Hvala ti na svim doprinosima, na golu u finalu Lige prvaka, na učincima u El Clasicu i na tome što si bio jedan od najboljih veznih igrača koje smo imali općenito. Ivane Veliki, volimo te."

Na Instagramu se od Rakitića iz Barcelone oprostilo puno poznatije društvo. Bilo je tu poruka poznatih hrvatskih sportaša, ali i bivših suigrača iz Barcelone.

"Čestitke, Ivane. Bio si sportski primjer, ali još više ljudski primjer. Puno sreće, prijatelju", napisao je Xavi, dok je Javier Mascherano dodao:

"Želim ti svu sreću, Ivane! Čestitke na svemu što si napravio za Barcelonu."

Poruku je Rakitiću napisao i direktor Barcelonine akademije te bivši napadač kluba Patrick Kluivert.

"Poštovanje, brate. Hvala ti za sav trud koji si napravio za Barcelonu. Želim ti sve najbolje u novom klubu", napisao je Kluivert.

Pročitajte više