Xerez nakon 497 minuta postigao gol u Primeri, prvi u povijesti kluba

ZA SVE navijače Xereza ova je nedjelja povijesni dan. Njihov je omiljeni klub postigao svoj prvi pogodak u prvoj španjolskoj nogometnoj ligi.

Xerez ove sezone prvi put u svojoj 62 godine dugoj povijesti igra u najjačem razredu španjolskog nogometa, a u šestom je kolu napokon dočekao i prvi pogodak.

U povijesnim će knjigama ostati upisan argentinski veznjak Emiliano Armenteros koji je bio strijelac u 47. minuti utakmice protiv Malage. Nažalost po klub iz Jereza, prva će pobjeda u Primeri zasad ipak ostati san, budući da su gosti izjednačili u 83. minuti preko Victora Obinne.

"Naravno da sam sretan zbog pogotka, ali i tužan sam zbog kasnog izjednačenja. Nismo mislili da će proći toliko vremena do našeg prvog gola, ali nadam se da će nas ovo vratiti na pravu stazu", rekao je Armenteros. 

Xerez je u prošlom kolu u gostima kod Espanyola došao do prvoga boda, ali bez golova. U nedjelju se dogodio i prvi pogodak, a sada se još samo čeka i prva pobjeda. Sljedeća je prilika za dva tjedna kada u Jerez stiže Villarreal.

Pročitajte više