Zadar se nakon devet godina vratio u legendarne Jazine, Tornado napravio ludnicu

Foto: Index 

KOŠARKAŠI Zadra sinoć su nakon devet dugih godina ponovno ušetali na parket legendarne dvorane Jazine. Posljednju su utakmicu Zadrani na ovom mjestu odigrali 6. lipnja 2008. godine, a sada su igrali protiv novog prvoligaša Jazina.

Na tribinama je bilo 2500 ljudi, orile su se Tornadove pjesme, a ulazak Zorana Jelenkovića na parket dodatno je napunio dvoranu emocijama, pa su navijači iz sveg glasa vikali "Zorane, Zorane..." te na kraju zajedno zapjevali. 

Ishod utakmice sinoć je bio u drugom planu. Za većinu navijača rezultat je bio manje važan. Iskusniji Zadar na kraju je pobijedio rezultatom 89:78.

Košarkaši obaju klubova za kraj su ostavili sliku koju će navijači teško zaboraviti. Zagrljeni su se uputili prema tribinama i pjevali: "Mi smo Zadrani, Zadar je naš!"  

Pogledajte kako je sinoć "gorjela" legendarna dvorana Jazine.

KK Zadar je u Jazinama igrao do 2008. godine kad je, kao aktualni prvak, preselio u novi dom na Višnjiku. Dvorana Krešimira Ćosića, kapaciteta 6500 mjesta koja se mogu i povećati dodatnim "teleskopima", izgrađena je za potrebe Svjetskog rukometnog prvenstva koje se 2009. igralo u Hrvatskoj.

Jazine su bile strašno teško gostovanje za svaku hrvatsku, ali i europsku momčad. Igrao je tamo 1982. godine i mladi Michael Jordan i to protiv vršnjaka Dražena Petrovića u prijateljskoj utakmici, a Zadar je u Jazinama proslavio dva naslova prvaka Hrvatske i šest Kupova Kreše Ćosića. No, odlaskom u novu dvoranu i spletom drugih okolnosti Zadar do danas više nije osvojio nijedan trofej.

Pročitajte više