Zadrani svladali Žute i došli na korak do osvajanja naslova

KOŠARKAŠI Zadra pobijedili su Split CO u trećoj utakmici finala doigravanja sa 100:80 i poveli s 2:1 te im naslov hrvatskog prvaka treba im još jedna pobjeda.

Samo su početne minute trećeg dvoboja finala u Jazinama ponudile rezultatsku neizvjesnost. Splićani su se dobro držali do rezultata 17:17, a tada je domaćin počeo stvarati i povećavati prednost. U 13. minuti već je bilo 17 razlike, 40:23. U prvom poluvremenu obrane su bile vrlo porozne, pa se na odmor otišlo s rezultatom 60:47. U nastavku Splićani niti u jednom trenutku nisu uspjeli ugroziti sigurnu pobjedu Zadra.

U Zadrovoj momčadi odskakali su stranci. Brewer je ubacio 25, Johnson 17 koševa, dok je Gečevski uz 13 poena imao i 9 skokova, te četiri asistencije. U Splitu su bolji od ostalih bili Sumić i Garnett s 15 koševa, te Ivanov s 14 i 7 skokova.

Ovo je bila možda i posljednja utakmica KK Zadar u legendarnoj dvorani u Jazinama. Naime, četvrti dvoboj finala je u srijedu u Splitu. Ukoliko Zadrani ostvare pobjedu, osvojit će naslov prvaka, a u slučaju pobjede 'splitskih ''žutih'', Jazine će još jednom, po posljednji puta, ugostiti košarkaški spektakl u petoj i odlučujućoj utakmici finala. Od sljedeće sezone, Zadrani će svoje utakmice igrati u novoj dvorani na Višnjiku.

Totalsport
Foto: ezadar.hr

Pročitajte više