Zagrebačke pahuljice posljednje u Berlinu

NAKON dvodnevnih natjecanja okončan je Kup Berlina u sinkroniziranom klizanju na kojem je nastupilo deset seniorskih i isto toliko juniorskih sastava.

Seniorska reprezentacije Hrvatske na kraju je bila posljednja, deseta, iako je u drugom nastupu i slobodnom programu pokazala svoje prave mogućnosti. Da nije bilo kiksa iz kratkog programa naše djevojke bi okonače natjecanja na ledu dvorane Erike Hess na 7. mjestu! Iza sebe bi imali sastave Njemačke i Švicarske, što je prema viđenom bio i realan redoslijed.

Da su svi još u fazi priprema za SP u Švedskoj (22-24. travnja), najbolje se moglo uočiti zadnjeg dana u Berlinu. Nije bilo ni jedne ekipe koja nije imala barem jedan, ako ne i više padova te niz pogrešaka. Zagrebačke pahuljice zadnjim mjestom nisu razočarale, jer ciljano su išle na ogled svjetskoj eliti i naravno platile školarinu tremom prvog dana i slabijim plasmanom na kraju.

Sastav Rockettsa iz Finske, brončane sa zadnjeg SP u Zagrebu osvojile su sasvim zasluženo zlato, dok su njihove sunarodnjakinje tek treće iako je ekipa Unique vodila. Između Finkinja sasvim zasluženo su se odličnim nastupom ubacili domaćini Berlin 1.

Kod juniorki svjetske prvakinje iz Finske nakon nekoliko vrlo neugodnih padova su okočale na 2. mjestu. Više živaca imale su klizačice iz Amerike.

Rezultati seniorke nakon slobodnog programa: 1. Rocketts (Fin) 2.0 bodova, 2. Berlin 1 (Njem) 3.5, 3. Unique (Fin) 3.5, 4. Nexxice (Kan) 6.0, 5. Elan (SAD) 7.5, 6. Tatarstan (Rus) 9.0...10. Zagrebačke pahuljice (Hrv) 15.0.

Juniorke: 1. Hockettes (SAD) 2.5, 2. Mystique (Fin) 2.5, 3. Convivium (Šve) 4.0 itd

Pročitajte više