Zagrebački Sportski savez demantira da Grad daje Dinamu 35 milijuna kuna u 2016. godini

Foto: HIna

SPORTSKI SAVEZ grada Zareba izdao je priopćenje "povodom objavljivanja netočnih podataka oko Prijedloga proračuna sredstava za javne potrebe u sportu Grada Zagreba za 2016. godinu":

"Prijedlog Proračuna Grada Zagreba za 2016. godinu s prijedlozima Programa javnih potreba po djelatnostima, u ovom slučaju u sportu, opetovano se u medijima prezentiraju kao povećanje sredstava sportu u iznosu 35 milijuna kuna i to sve za GNK Dinamo, što je netočan podatak.
 
Istinito je da su javne potrebe u sportu povećane sa 115 milijuna kuna (iz 2015.) na 150 milijuna kuna za 2016. godinu. Spomenuto povećanje rezultat je preseljenja sredstava s pozicije Programsko korištenje sportskih objekata pod upravljanjem Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport na stavku Javne potrebe u sportu, uz dodatak sredstava za Europske sveučilišne igre, kojima je Grad Zagreb domaćin 2016. godine, te za druge programe.
 
Razlog preseljenja sredstava je primjena Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge, a prema kojoj sva sredstva koja se dodjeljuju udrugama moraju biti dodijeljena putem javnog natječaja ili javnog poziva uz određene izuzetke.
 
Visina sredstava koja se raspoređuju pojedinim udrugama u sportu utvrdit će se po predloženim Kriterijima, koji su sastavni dio Prijedloga programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba za 2016. godinu.
 
Javni poziv je u tijeku, tako da se sredstva za sve klubove i saveze, kao i za klubove nositelje kvalitete, još nisu utvrdila po pojedinim nositeljima (savezi, klubovi)."

Pročitajte više