Zagrebu Kup Hrvatske

RUKOMETAŠI Zagreba su u finalu završnice Kupa Hrvatske pobijedili Metković 34:26 (15:12). Utakmica je odigrana u Sportskoj dvorani u Metkoviću pred 1.500 gledatelja. Zagrebu je ovo jedanaesti naslov pobjednika Kupa.

METKOVIĆ: Jukić, Kaleb 9, Balić 1, Bjeliš, Jagačić, Medić 4, Vukas 1, Markota 4, Rezić, Čarapina, Maraš, Kukrika 1, Čupić 6, Šunjić

ZAGREB: Kelentrić, Stoilov, Maglajlija, Vuković 8, Paljar, Špoljarić 2, Vori 1, Šprem 9, Bouček, Majnov 6, Horvat 3, Kozar, Eter, Rasikevičius 4

SEDMERCI: Metković 7-8, Zagreb 6-6

ISKLJUČENJA: Metković 6 minuta, Zagreb 10 minuta

Rukometaši Zagreba, nakon osvajanja naslova državnog prvaka, sezonu su okončali osvajanjem Kupa Hrvatske. Do pobjede su došli lakše od očekivanog.

Gosti iz Zagreba su od početka bili u vodstvu, a do prve veće razlike stigli su u 19. minuti, kada su poveli 10-5. Metkovci su se uspjeli vratiti i u 28. minuti došli su na samo gol zaostatka. Ujedno, to je bilo najviše što su se uspjeli približiti Zagrebu.

U 35. minuti Zagreb je ponovno bio na pet pogodaka viška (17-12). Nakon toga Metkovci se više nikad nisu uspjeli vratiti na manje od dva gola zaostatka. Kad su "zagrebaši" u 48. minuti došli do šest razlike (27-21) više nije bilo nikakvih dvojbi o pobjedniku.

Kod Zagreba najistaknutiji pojedinci bili su Šprem sa 9 pogodaka, od čega je šest dao iz sedmeraca, Vuković sa 8 golova, te vratar Kelentrić sa čak 19 obrana.

Metkovčane je predvodio Kaleb sa 9 zgoditaka, od čega je sedam zabio u prvom poluvremenu. Treba napomenuti da je najbolji igrač Metkovića Ivano Balić igrao s ozljedom butnog mišića, pa je njegov doprinos bio skroman, samo jedan pogodak. Baliću je ovo bila posljednja utakmica u dresu Metkovića, a prije početka navijači su mu se odužili tortom i cvijećem.

Pročitajte više