Zajec: Bilo je nerealno očekivati borbu s Ajaxom za treće mjesto, kvaliteta Modrih je precijenjena

LEGENDA Modrih Velimir Zajec prokomentirao je u razgovoru za Index teški poraz Dinama na gostovanju u Amsterdamu. Zajec tvrdi kako se radi o velikoj, nemjerljivoj razlici u kvaliteti dva kluba.

"Činjenica je kako je Ajax dominirao i prvu, a pogotovo drugu utakmicu. Pokazao je jedno supermoderno lice nogometa i otkrio kako je razlika u kvaliteti golema. Kompletna ekipa brani se i napada, a imaju izraženu kvalitetu u pojedincima. Za Dinamo je velika stvar da je u Ligi prvaka i da mladi igrači skupljaju neprocjenjivo iskustvo", rekao je Zajec.

"Bilo je nerealno očekivati da će se Dinamo boriti za treće mjesto i da može konkurirati ekipama iz skupine. Valja reći kako je Dinamova kvaliteta precijenjena, a to su nam najbolje pokazale utakmice u Ligi prvaka", dodao je.

Iako je velika stvar što Dinamo igra u najcjenjenijem klupskom nogometnom natjecanju svijeta, eventualnih šest poraza izgledalo bi kao neuspjeh. Čini se kako je ipak Dinamu mjesto u Europa ligi, gdje može ravnopravno konkurirati za prolazak u knockout fazu.

"Svatko ima svoj kut gledanja. Naravno da bi bilo dobro osvojiti pokoji bod u skupini, ali nije to presudno, stjecanje iskustva je najvažnije. Procjene gdje Dinamo spada nisu lagane. Činjenica je da je postojalo jedno zadovoljstvo ulaska u Ligu prvaka, da ne govorim nakon prve utakmice protiv Real Madrida. To je put, maksimalni angažman je nužan", istaknuo je nekadašnji trener Dinama.

U sljedećem kolu Dinamo gostuje na Santiago Bernabeu...

"Pa dobro ne treba biti posebno pametan za reći kako će to biti jako teška utakmica. Možemo se samo nadati da se Real neće naprezati i da će Mourinho dati priliku nekim igračima koji ne igraju baš previše. Inače, ako Modri upadnu u mlin Reala, svašta se može dogodit", za kraj će Zajec.

Pročitajte više