Zambrotta: Dosta mi je Španjolske, želim se vratiti kući i igrati za Milan

GIANLUIGI ZAMBROTTA otkrio je da se želi vratiti u Italiju nakon Europskog prvenstva te je tako napravio još jedan korak u prelasku iz Barcelone u Milan.

Talijanski internacionalac koji se s reprezentacijom sprema u kampu blizu Firenze, rekao je da se bi puno razmišljao ukoliko bi se imao priliku vratiti u svoju zemlju ovo ljeto.

"Milan? Ne znam, pregovarali su s Barcelonom. Život u Španjolskoj je dobar, međutim želja za povratkom kući je jaka", rekao je Zambrotta.

Igrača Barcelone smeta što se stalno pregovara oko njegova prelaska u Milan, ali nema konkretnih poteza.

"Ništa nije dogovoreno. Klubovi su se sastali u Barceloni i razgovarali, ali ništa nije učinjeno. No, jako sam polaskan što me Milan želi", rekao je talijanski reprezentativac.

"Cassanu više ne treba dadilja"

U međuvremenu, Azzuri se spremanju za Euro u Austriji i Švicarskoj. Jedan od igrača koji je odlično igrao za Italiju u Njemačkoj 2006. godine, Zambrotta najavio je da će pokušati ponoviti uspjeh Francuza koji su osvojili Europsko prvenstvo nakon što su dvije godine prije toga postali prvaci svijeta.

"Nadam se da možemo osvojiti Euro i tako ponoviti uspjeh Francuske, jedine reprezentacije kojoj je pošlo za rukom osvojiti Svjetsko prvenstvo pa Euro. Imamo potencijal za to iako ćemo već u skupini igrati s dobrim momčadima - Rumunjskom, Nizozemskom i Francuskom", smatra Zambrotta.

Zambrotta je komentirao i povratak Antonia Cassana u talijansku reprezentaciju.

"Puno je napredovao u odnosu na Euro 2004. Više nije 16-godišnjak i više mu ne treba dadilja", zaključio je Zambrotta.

M.Pa.
Foto: AFP

Pročitajte više