VATRENA OSMINA FINALA EUROPA LIGE Njemački sudar, Kalinića čeka belgijski dvoboj

Foto: Getty Images / Guliver Image

U ŠVICARSKOM Nyonu održan je ždrijeb osmine finala Europske lige. Legendarni švedski nogometaš Patrik Andersson izvlačio je kuglice te izvukao njemački derbi između Schalkea i Borussije Moenchengladbach, kao i belgijski sudar Genta, za koji brani Lovre Kalinić, i Genka.

Najveći favorit za naslov prvaka Manchester United igrat će protiv Rostova, Romu čeka Lyon, dok se sprema još jedan vatreni grčko-turski dvoboj između Olympiacosa i Bešiktaša.

PAROVI

Celta - Krasnodar

APOEL - Anderlecht

Schalke 04 - Borussia Moenchengladbach

Olympique Lyon - Roma

Rostov - Manchester United

Olympiacos - Bešiktaš

Gent - Genk

Copenhagen - Ajax

Finale natjecanja igrat će se 24. svibnja na Friends Areni u Stockholmu.

Uoči ždrijeba:
 
Na ždrijebu su Ajax (Nizozemska), Anderlecht (Belgija), APOEL (Cipar), Bešiktaš (Turska), Celta Vigo (Španjolska), Genk (Belgija), Gent (Belgija), Copenhagen (Danska), Krasnodar (Rusija), Olympique Lyon (Francuska), Manchester United (Engleska), Borussia Moenchengladbach (Njemačka), Olympiacos (Grčka), Roma (Italija), Rostov (Rusija) i Schalke 04 (Njemačka).

"Bit će ovo vrlo težak ždrijeb jer je riječ o osmini finala, a tu nikad nema loše momčadi, naprotiv. Koga god izvučemo, čeka nas težak posao", naglasio je Jose Mourinho. 

Zanimljivo je to da od aktualnih sudionika samo su četiri kluba osvojila naslove u tom natjecanju. Borussia Monchengladbach ima dva (1975. i 1979), a po jednom su slavili Anderlecht (1983.), Ajax (1992.) i Schalke 04 (1997.).

Od ostalih momčadi jedino finale igrala je Roma 1991. godine i izgubila nakon dvaju susreta od Intera. U Milanu su pobijedili Nerazzurri 2:0, dok je u Rimu bilo nedovoljnih 1:0 za Rimljane.

Pročitajte više