BOKS

"Želim da Joshua u borbi s Ruizom nosi moj uređaj koji spašava živote boksača"

Foto: Getty Images

ANTHONY JOSHUA imat će 7. prosinca u Saudijskoj Arabiji priliku vratiti svoje pojaseve i osvetiti poraz iz prvog susreta s Andyjem Ruizom Jr-om.

Boks u ovom trenutku prolazi kroz crni period, u posljednjih nekoliko mjeseci čak četiri borca izgubila su život u ringu.

Patrick Day, Maksim Dadašev, Hugo Santillan i Boris Stančov svoj život skončani su u ringu, a profesor Mike Loosemore, liječnik britanskog boksačkog saveza otkrio je način kako barem malo zaštiti boksačke živote. 

Loosemore je razvio Opro+, revolucionarni štitnik za zube koji prati udarce koje borac prima u glavu i javlja ako postoji trauma zbog koje je potrebno prekinuti borbu. Također, želi da ga Joshua koristi u sljedećoj borbi s Ruizom.

"Volio bih da Anthony bude taj koji će ga prvi koristiti. Već protiv Ruiza. To je proizvod kakav nam je trebao u svijetu boksa. Tražili smo način za izmjeriti težinu udaraca koje borac prima i sada smo ga našli. Nakon ovoga, boksa će se iz temelja promijeniti, mnogi životi bit će spašeni", rekao je Loosemore za Daily Mail. 

 

Pročitajte više