Zidane: Meni je najbolja Argentina

"AKO se već moram opredijeliti, mislim da Argentina ima najviše kvaliteta za osvajanje Svjetskog prvenstva", rekao je u razgovoru za Fifa.com legendarni francuski nogometaš Zinedine Zidane.

"Ne samo da Argentina pokazuje najviše napadačkog potencijala među svim reprezentacijama u Južnoj Africi, već se radi o momčadi kojoj ne nedostaje ništa. Vrlo su dobro Gaučosi organizirani u obrani i ne primaju puno golova", rekao je Zinedine Zidane u razgovoru koji prenosi madridska Marca.

Ne znači to, istaknuo je, da će se Maradonini puleni prošetati do kraja. "Ima ovdje još vrlo dobrih momčadi koje mogu iznenaditi." Na pitanje o defenzivnom nogometu, koji je, barem dosad, prevladao na južnoafričkom Mundijalu, Zidane kaže:

"Istina je, i ne mogu reći da mi se sviđa taj trend. Na Svjetskom se prvenstvu ljudi raduju lijepom nogometu, a dosad takav nismo primijetili previše. Kako to objasniti? Logično je da se u prvim kolima treneri i igrači boje lošeg starta u turnir, pa se stoga ponašaju opreznije na terenu, bez želje za rizikom. Radije se brane negoli napadaju. Ipak, mislim da će zabava doći s drugim krugom."

Njegovi Francuzi razočarali su nastupom u Južnoj Africi, no Zidane ima isključivo riječi hvale prema 23-godišnjem Yoannu Gourcuffu, nogometašu kojeg već dugo smatraju kandidatom za njegova nasljednika.

"Ne znam je li i kakvih je problema imao ovdje, no siguran sam da će vrlo brzo pronaći svoju igru. Mislim da će to biti posebno kadar učiniti uz trenera koji ga jako dobro poznaje, što Laurent Blanc, koji ga je vodio u Bordeauxu, svakako jest. Po meni Gourcuff nedvojbeno predstavlja budućnost francuskog nogometa."

Pročitajte više