LIGA PRVAKA

Zidane: Ne znam što je on. Devetka, desetka, devet i pol...? Ali znam da je čudesan

Foto: Gulliver / Getty Images

UVIJEK u sjeni i podcijenjen, u 527. nastupu došao je do 257. gola za Real. S dva posljednja i krasna gola, koja je postigao za pobjedu protiv Borussije Mönchengladbach (2:0), spasio je sezonu najvećem klubu. 

Karim Benzema donio je Realu jednu od najvažnijih pobjeda zadnjih godina. Real je u zadnjem kolu skupine morao pobijediti Borussiju Mönchengladbach kako bi i nakon 29 godina ostao jedini klub u povijesti Lige prvaka koji je svake sezone prošao grupnu fazu.

Benzema je to napravio i tako svoj 527 nastup za Real učinio dvostruko povijesnim. Na utakmici u kojoj je izjednačio rekord Roberta Carlosa kao stranac s najviše nastupa za Real dohvatio je još dva velikana.

Drugim golom Mönchengladbachu postao je tek treći igrač koji je u grupnoj fazi Lige prvaka zabio 50 golova. Osim njega to su napravili još samo Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. 

Oba gola Benzema je postigao glavom nakon odličnih ubačaja s desne strane i oba je zabio atraktivno, visokim skokom i zakucavanjem lopte u mrežu. 

Akciju za prvi počeo je Casemiro uzimanjem lopte na centru, nakon čega je dodao Lucasu Vazquezu, koji je s boka poslao sjajan centaršut, a Benzema skočio, poletio i krasno zabio.

Drugi gol postignut je nakon što je Modrić lijepo zavrio Wendta, dodao Rodrygu, koji je centrirao još bolje od Vazqueza, a Benzema opet probio Sommera za 2:0. 

► KLIKNI OVDJE I OVDJE TE POGLEDAJ BENZEMINE GOLČINE ZA SPAS REALOVE SEZONE.

Benzemi se poklonio njegov trener. Ovako o njemu govori Zinedine Zidane, jedan od najvećih nogometaša svih vremena: "Više ne znam što je on. Je li on napadač, devetka? Je li možda desetka? Ili pak devet i pol? Ne znam, ali znam da na terenu radi toliko puno toga, da je veličanstveno gledati ga."

Pročitajte više