EL CLASICO

Zidane uoči El Clasica objasnio zašto se ne boji otkaza nakon dva velika kiksa

Foto: Getty Images

NAKON domaćih poraza od Cadiza u La Ligi i Šahtara na startu Lige prvaka nastala je panika u svijetu Real Madrida, pa se čak počelo glasno kalkulirati o smjeni Zinedinea Zidanea. A u subotu, od 16 sati, Real igra najpoznatiji derbi na svijetu protiv Barcelone.

O sutrašnjem El Clasicu, stanju u klubu i svojem statusu Zidane je govorio na dugačkoj press konferenciji. Izdvajamo njene najzanimljivije dijelove.

O El Clasicu pred praznim Camp Nouom:

Znamo što nas očekuje. Bit će to drukčiji El Clasico, ali i dalje je to posebna utakmica.

O spremnosti Sergia Ramosa:

On je naš kapetan i vođa, ali nećemo riskirati. Oporavio se i bit će s nama, ali važno je da je bude na 100 posto.

O Cadizu i Šahtaru:

Gledamo snimke, kao i uvijek. Počeli smo loše jer nam je nakon njihovog gola bilo teško podignuti glave. U nogometu ima dobrih i loših trenutaka i treba ih prihvatiti. Zaboravite na to što se dogodilo nekidan. I ranije smo imali problema, ali oni se rijetko događaju i treba paziti da ne postanu pravilo. 

Embed from Getty Images

Je li gostovanje na Camp Nouu dobro ili loše nakon dva poraza?

To je najbolji način da preokrenemo situaciju. Želimo odigrati dobru utakmicu.

Je li mu ovo najosjetljiviji trenutak na klupi Reala?

Ne želim biti žrtva. Svaka utakmica ima svoju priču i u tome je ljepota nogometa. Možeš imati loših trenutaka, ali dobra je stvar što već u sljedećoj možeš promijeniti situaciju.

Nedostaje li momčadi samopouzdanja?

Treba biti jak. Samopouzdanje dolazi s onim što radimo na terenu. Ako budemo igrali dobro, imat ćemo samopouzdanja.

O Barceloni:

To je uvijek jaka momčad. Bez obzira na promjene trenera i sve, Barca je uvijek Barca. Kompetitivna momčad koja zna igrati nogomet i uvijek ti može otežati stvari. Neću ulaziti u to što rade dobro.

Embed from Getty Images

Kako se Zidane može mijenjati?

Uvijek sam bio samokritičan i motiviran da napredujem. Nakon poraza, normalno je da me kritiziraju. Ali ne živim u prošlosti, zanima me sljedeća utakmica.

Je li momčad motiviranija nego inače?

Da. Ići ćemo na pobjedu, kao i uvijek. Ponekad ne ispadne tako, ali uvijek idemo na pobjedu. Dobro je da nas čeka utakmica u kojoj možemo iskoristiti svu motivaciju, koncentraciju i posvećenost tijekom 90 minuta.

Ima li potporu svlačionice i predsjednika?

Da, od svih. S ovim igračima puno toga sam osvojio i uz njih sam do smrti. Vidim njihovu potporu. Ali najvažnije je da promijenimo situaciju. Kad stvari ne idu dobro, treba pokazati karakter i kvalitetu. Izgubili smo dvije utakmice, ali problem nije u njihovu stavu. Falilo nam je nešto u ova dva poraza, ali njihova volja nije bila sporna.

Je li mu posao u opasnosti?

Rekao sam kako je. Lani je isto bilo ovako, u mom prvom mandatu također. Moram raditi svoj posao i davati 100 posto kao i inače. To je sve.

Smetaju li mu kritike?

Kritike su normalne kad ne ide dobro. Logično je reći da sve treba mijenjati. Uvijek je bilo tako, ali kritike me ne mijenjaju. Moramo znati da nas očekuje važna utakmica i promijeniti neke detalje.
 

Pročitajte više