NBA ALL-STAR

Zion zasjenio Dončića i zakucao tako snažno da je razbio konstrukciju koša

Foto: EPA

PRVOG dana 69. NBA All-Star vikenda u Chicagu središnji događaj bio je Rising Stars Challenge, utakmica najboljih igrača prve i druge godine, u kojoj je SAD pobijedio selekciju Svijeta 151:131.

Svijet je imao deset poena prednosti na poluvremenu, ali u nastavku su mladi Amerikanci napravili šou, predvođeni Milesom Bridgesom iz Charlotte Hornetsa, koji je postigao 20 poena.

No glavna atrakcija bio je Zion Williamson. Čudesni rookie New Orleansa izvodio je nevjerojatna zakucavanja, a jednim je doslovno uništio koš.

Minutu i deset sekundi prije kraja poluvremena zakucao je toliko snažno da je savinuo cijelu konstrukciju koša. 

Igra je bila nastavljena do kraja poluvremena, iako je bilo više nego očito da je ploča nakrivljena na lijevu stranu. Kad su igrači otišli na veliki odmor, na centar su izašli glazbeni izvođači, a nekoliko metara dalje od svjetala reflektora radnici su donijeli ljestve i popravljali konstrukciju. Trebale su im oko četiri minute.

Eric Paschall bio je prvi strijelac SAD-a s 23 poena, Colin Sexton zabio je 21, MVP Bridges 20, a Trae Young 18. Zion je završio sa 14 poena, ali kao da je svaki bio spektakularniji od prethodnog.

Luka Dončić nije se trsio kao na pravim utakmicama i završio je na samo 16 poena. Najefikasniji u redovima Svijeta bili su Kanađani R.J. Barrett s 27 i Brandon Clarke s 22 poena.

Evo još nekoliko Zionovih zakucavanja, redom na nevjerojatne asistencije Jaa Moranta, favorita za nagradu za rookieja godine.

Pročitajte više