"Zlatni" Španjolci prebacuju breme favorita na rusku stranu

NAPADAČ španjolske nogometne reprezentacije Fernando Torres odbacio je ulogu favorita uoči polufinalne utakmice Eura protiv Rusije.

Iako je Španjolska glatko pobijedila Rusiju 4:1 u prvom kolu D skupine, Torres je jako oprezan u izjavama.

"Rusija je momčad koja igra na jako visokom nivou, iako vjerujem da ih opet možemo pobijediti jer nam je već jednom to uspjelo", rekao je Torres.

"Moramo biti zadovoljni i polufinalom"

Slično razmišlja i vratar španjolske reprezentacije Iker Casillas koji smatra da je veliki uspjeh plasman u polufinale.

"Rusija je vrlo jaka momčad, ali mislim da do te utakmice trebamo uživati i gdje gdje smo sada, u polufinalu. Napravili smo veliku stvar već sada i moramo na njoj temeljiti daljnji optimizam", izjavio je Casillas.

"Rusi su fantastična momčad"

Carlos Machena je također pohvalio Ruse i naglasio da pobjeda Španjolske u skupini ništa ne znači.

"Naš protivnik u polufinalu je fantastična momčad i pobjeda u prvoj fazi natjecanja sada više ništa ne znači", misli Marchena.

"Pobjeda iz skupine nije više važna"

I Santi Cazirola je dao komplimente ruskoj momčadi, vjerojatno i zbog toga kako bi smanjio pritisak na favorite Španjolce.

"Ekipa Guusa Hiddinka stalno poboljšava igru i to su pokazali protiv Nizozemske. Naša pobjeda 4:1 u skupini sada nije važna", dodao je Cazorla.

Španjolci protiv Rusa prvi put u zlatnoj kombinaciji

Na polufinalnoj utakmici s Rusima u četvrtak, prvi put na Euru i prvi put na jednome velikom nogometnom natjecanju, Španjolci će u polufinalu protiv Rusije istrčati u dresovima zlatne boje.

Momčad Luisa Aragonesa prisiljena je na to ne svojom voljom, obzirom da su Rusi, ždrijebani za nominalne domaćine dvoboja, odabrali crvenu boju, u kakvoj je Furija nanizala četiri uspjeha u Austriji i Švicarskoj. Zlatni su pričuvni dres Španjolci promovirali u veljači ove godine, kada su u Malagi u prijateljskom srazu pobijedili Talijane 1:0. Iako su tada igrali u bijelim gaćicama, ovaj će put istrčati u standardnim plavim, kao i štucnama.

Totalsport/M.Pa.
Foto: AFP

Pročitajte više