ATP

Zločesti dečko svjetskog tenisa asevima pomaže stradalima u požaru

Foto: Getty Images

AUSTRALIJOM već dugo bijesne požari, 17 ljudi je poginulo, a samo u državi New Youth Wales uništeno je više od 900 kuća.

Pomoć pogođenima ponudio je zločesti dečko svjetskog tenisa Nick Kyrgios, koji će si ovim potezom sigurno podići popularnost u rodnoj zemlji. Odlučio je donirati 200 dolara za svaki as koji zabije do kraja ljeta koje je u Australiji počelo prije dva tjedna.

"Počinjem s potporom pogođenima vatrom. Donirat ću 200 dolara za svaki as koji pogodim na svim turnirima koje ću igrati ovog ljeta", napisao je Kyrgios na Twitteru.

Vrlo brzo pridružili su mu se i manje poznati kolege.

"Sviđa mi se ovo. Ja ću donirati 250 dolara po asu, ali samo zato što ne mislim da ću ih pogoditi tako puno kao ti, prijatelju", odgovorio je Alex de Minaur, a i John Millman, koji nije u tako visokoj kategoriji tenisača, priključio se sa 100 dolara po asu.

Kyrgios je pokrenuo i inicijativu da Australski teniski savez organizira ekshibicijski turnir te prihode uplati stradalima.

"Treba nam što veća eksponiranost kako bismo dosegnuli potencijal da napravimo nešto zaista posebno", napisao je Kyrgios.

Ako vas zanima koliko bi australska zvijezda naposljetku mogla uplatiti zabijajući aseve, recimo da ih je u prošloj godini pogodio ukupno 597 pa lako dolazimo do brojke od 150-ak aseva po godišnjem dobu, što pomnoženo s 200 daje cifru od oko 30.000 dolara.

Pročitajte više