Zubac nakon najbolje NBA partije u karijeri poručio treneru: "Nećeš me se tako lako riješiti..."

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAKON odlične partije (17 koševa, šut 8/9) protiv Denver Nuggetsa ne stišaju se pohvale na račun Ivice Zubca. Mladi hrvatski centar oduševio je obranom, kretnjama i šutom i trener Lukeu Waltonu zadao slatke brige uoči sljedećih utakmica.

"Taj mali me iznenađuje i oduševljava iz dana u dan. Došao je iz ljetne lige i zbog nekih međunarodnih pravila nije mogao s nama trenirati. Ali bio je tamo, na tim treninzima, bio je tu. Moram priznati da smo mu se ja i trener rezervne momčadi čak i malo smijali jer je bilo očito da je imao viška kilograma, nije znao akcije, nije znao linije kretanja, ništa. I onda, kad je dobio priliku s nama raditi i igrati, bio je briljantan", otkrio je Walton.

"On ima nevjerojatan osjećaj za igru. I, što je vrlo važno, odličan je dečko. Ništa ga ne može omesti i skrenuti s njegova puta. Ja mislim da on uopće nije ni svjestan što mu se događa. Imaš 19 godina, igraš u ovakvoj ligi i to još za Los Angeles Lakerse... Ne da se smesti. Mi treneri nekada tražimo jako puno od igrača, neke mlađe i zafrkavamo. On to sve prima sa smiješkom i uredno, svaki put uzvrati. Impresivan je", rekao je Walton, što nimalo nije zasmetalo Zubcu.

"Kad sam na terenu, vidim samo svoje suigrače, protivničku petorku i trenera. Ne razmišljam gdje sam i gdje igram, potpuno sam fokusiran na igru. Za mene su ove utakmice kao i svake druge", hladan je bio 19-godišnji Hrvat kojeg su nakon utakmice u svlačionici Lakersa okružili novinari.

Waltonov prvi izbor na centarskoj poziciji je Timofej Mozgov. No 30-godišnji Rus u zadnje vrijeme igra dosta slabo, a "Zu", kako zovu Ivicu, na zadnje tri utakmice u prosjeku zabija 15 koševa, uz 54 posto šuta te 8,7 skokova.

"Situacija u momčadi postala je zanimljivija. Ove tri utakmice zasad su mali uzorak, no Zu je sigurno osigurao mjesto u rotaciji. Na njemu je da tako nastavi, a onda mu se opcije samo povećavaju", rekao je Walton.

Zubac je nakon fantastične partije protiv Nuggetsa ostao uobičajeno miran, no čini se da je svjestan prilike koja mu se ukazuje.

"Jako puno se mi to znači. Za ovo sam radio mnogo, još od ljetne lige i neću ovu priliku tako lako ispustiti. Prije tri, četiri tjedna ni na treninzima nisam radio s prvom momčadi. Čak sam gledao sa strane dok su se uigravali dečki s klupe. Odlično se slažem s D'Angelom Russellom, iako smo trenirali zajedno samo nekoliko dana. Jedva čekam sljedeće utakmice", rekao je Zubac.

Pročitajte više