skijanje

Zubčić jedini izborio drugu vožnju. Rodeš izletio, Vidović i Kolega prespori

Foto: EPA

ČETVORICA hrvatskih skijaša, Filip Zubčić, Istok Rodeš, Matej Vidović i Samuel Kolega, bili su na startu slalomske trke u austrijskom Flachauu.

Drugu, koja počinje u 12:30, izborio je samo Zubčić, kao 21. od 30 skijaša koji su izborili nastup. Za vodećim Noelom zaostaje sekundu i 69 stotinki.

Međutim, Zubčić ima odličnu priliku poboljšati konačan rezultat jer razlike među skijašima su male, a on će u drugoj vožnji startati s odličnim brojem - deseti.

Ostali hrvatski skijaši nisu uspjeli osigurati drugu vožnju. Rodeš je izletio sa staze, dok su Vidović i Kolega bili prespori, pa su prvu vožnju završili na 44. i 49. mjestu.

Tijek prve vožnje:

Kolega je također ostao bez druge vožnje. Za vodećim Noelom zaostao je čak četiri sekunde i 24 stotinke. Od skijaša koji su završili prvu utrku, Kolega je posljednji, 49. Čak 21 skijaš je odustao.

Vidović je završio trku s velikim zaostatkom. Od vodećeg Noela sporiji je više od tri sekunde, što je dovoljno za samo 44. mjesto i neće ga biti u drugoj vožnji.

Preostala su još dva hrvatska skijaša. Matej Vidović će na stazu 58., a Samuel Kolega 61. od 70 prijavljenih skijaša. 

Istok Rodeš krenuo je 32., ali je odustao nakon izlijetanja sa staze.

Zubčić se spustio za još jednu poziciju nakon nastupa prvih 30 skijaša. Sada je 17.

Adrian Pertl također se probio ispred Zubčića, koji je tako pao na 16. mjesto.

Zubčić je trenutno na 15. mjestu

Kristoffer Jakobsen je također bolji od Zubčića, koji je trenutno 13.

Tanguy Nef je dvije stotinke brži od Zubčića, što najboljeg hrvatskog skijaša spušta za još jedno mjesto.

Zubčić na prvom prolaznom vremenu ima 16, a na drugom 33 stotnike zaostatka za vodećim Noelom. Na kraju je 11. s vremenom 56.55. Za Noelom zaostaje sekundu i 69 stotinki. Čini se da će to biti dovoljno za drugu vožnju.

Clement Noel, vodeći nakon prvih vožnji na Sljemenu i Adelbodenu, ovdje se također probija na vrh.

Korona prebacila slalomske trke u Flachau

Dva muška slaloma u subotu i nedjelju održavaju se u Flachau nakon što je u srijedu austrijski Kitzbühel otkazao te utrke Svjetskog kupa u skijanju zbog loše epidemiološke situacije.

Na dosadašnja četiri slaloma u ovoj sezoni dobili smo četvoricu pobjednika, a na posljednjem, prije pet dana, u švicarskom Adelbodenu slavio je Austrijanac Marco Schwarz koji je time i preuzeo vodstvo u redoslijedu za slalomski Mali kristalni globus s 249 bodova, 16 više od sljemenskog pobjednika, Nijemca Linusa Strassera.

Hrvati ne žele ponavljanje Adelbodena, sanjaju rezultat sa Sljemena

Adelboden nije bio sretan za hrvatske reprezentativce jer se nijedan nije kvalificirao za drugu vožnju, s time da su Zubčić i Kolega odustali. Samo tri dana prije su na domaćoj utrci, na sljemenskom Crvenom spustu, trojica bila među 15, a sva četvorica među 30. Filip Zubčić je osvajanjem petog mjesta ostvario rezultat karijere u slalomu, baš kao što je to bio slučaj s Matejom Vidovićem koji je bio 12. te Samuelom Kolegom koji je zauzeo 15. mjesto i prvi put u karijeri osvojio bodove u Svjetskom kupu.

Pročitajte više