sp 2022

Zvezdaš iz Knina čudesnim obranama vodi Kanadu na prvi SP nakon 36 godina

Screenshot: SportKlub

MILAN BORJAN, rođeni Kninjanin, kapetan Crvene Zvezde i Kanade, fenomenalnom obranom spasio je važnu pobjedu kod Hondurasa (2:0) u kvalifikacija za SP. U 70. minuti, pri vodstvu Kanade 1:0, veznjak domaćina Kervin Arriaga sjajno je skočio na centaršut i pucao glavom. Gol se činio neminovan, ali Borjan je izveo obranu za pamćenje. Krasnom paradom učinio je naizgled nemoguće; izvadio loptu iz svog lijevog kuta. 

Samo tri minute nakon što je Borjan ovako sačuvao minimalno vodstvo, njegova reprezentacija postigla je drugi gol za potvrdu pobjede. Kanada je senzacija kvalifikacija za SP. U drugoj fazi kvalifikacija zone CONCACAF drži prvo mjesto skupine. Kanada kao neporaženi lider srednje i sjevernoameričkih kvalifikacija za SP, i to nakon što su ušle u završnu fazu, nezamisliva je scena.

Oduvijek iza Kostarike, Jamajke, a da ne spominjemo Meksiko ili posljednjih desetljeća SAD, sada predvođena svojim srpskim kapetanom rođenim u Hrvatskoj najozbiljnije konkurira za odlazak na prvi SP još od 1986. Pet kola prije kraja kvalifikacija drži prvo mjesto u napetoj borbi s SAD-om i Meksikom. Prva tri mjesta vode izravno na SP, a četvrto u dodatne, interkontinentalne kvalifikacije.  

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ČUDESNU BORJANOVU OBRANU

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više