bundesliga

Zvijezda s Bayernove klupe košta Bavarce preko pola milijuna eura po utakmici

Foto: EPA

PHILIPPE COUTINHO, najveće pojačanje Bayerna ovo ljeto, nije se još u potpunosti navikao na Bavarsku.

Brazilac je nakon kratkih bljeskova ponovno posjednut na klupu kako bi nezadovoljni senator Thomas Müller ponovno dobio svoje mjesto u početnom sastavu. Problem s raspodjelom minutaže ovom dvojcu imao je Niko Kovač koji je preferirao Coutinha, a klupsku legendu prebacio na klupu.

No nakon velikog pritiska javnosti i svlačionice morao je Müllera vratiti u sastav. Kovačev nasljednik Hansi Flick Müllera je ostavio u sastavu, i to na poziciji "desetke".

Međutim, što se dogodilo s Coutinhom i koliko će ovakva situacija koštati Bayern? Time se pozabavio Bild.

Njemački list piše da Coutinho bavarski klub košta oko 657 tisuća eura po utakmici - dovoljno novca za kupovinu dva nova Lamborghini Aventadora ili 7308 Bayernovih dresova. Ova brojka izračunata je po pretpostavci da će Bayern odigrati sve moguće utakmice ove sezone, odnosno da će otići do kraja u Kupu i Ligi prvaka.

U slučaju da se to ne dogodi, odnosno da Bayern odigra najmanji mogući broj utakmica ove sezone, Brazilac će ih stajati više - 837.500 eura.

Podsjetimo, Bavarci su za jednogodišnju posudbu Coutinha platili 8,5 milijuna eura, preuzeli su isplaćivanje njegovih primanja, a na ljeto će imati opciju otkupa njegovog ugovora za dodatnih 120 milijuna eura.

Bild ističe da je to izuzetno loša kupovina Bayerna, barem u financijskom smislu jer Coutinho još uvijek nije opravdao ono za što je doveden na Allianz Arenu. U samo jednoj godini Coutinho će Bayern stajati oko 33,5 milijuna eura, a problem je i što ima veća primanja od igrača poput Lewandowskog, Neuera i Thiaga, igrača koji daleko više doprinose njemačkom prvaku nego Brazilac.

Pročitajte više