35-godišnjak ucjenjivao i oteo svoju 26-godišnju djevojku

ZAGREBAČKA policija u utorak je izvijestila o okončanju kriminalističke obrade nad državljaninom Srbije (1972.) koji je u nedjelju oteo svoju djevojku, državljanku BiH (1981.). Oboje su osobe s oštećenim sluhom, doznaje se iz policije.

Prema prikupljenim podacima, 35-godišnjak je od prosinca prošle godine bio u ljubavnoj vezi s 26-godišnjakinjom. Dok su bili zajedno muškarac je djevojku, koja je s njime ostala trudna, fizički i psihički zlostavljao i maltretirao zbog čega je ona u ožujku pobjegla u Sarajevo.

Pritisnuta ljubavnikovim ucjenama djevojka se iz bosansko-hercegovačke prijestolnice ubrzo vratila u Zagreb gdje je zbog straha odlučila kako nikoga neće obavijestiti o "nesporazumima" s ljubavnikom.

Početkom travnja uzeo joj je sve osobne dokumente te ju je konstantno nadzirao kako mu ne bi ponovno pobjegla. Međutim, u nedjelju je između njih izbila nova svađa koja je okončana policijskom intervencijom i privođenjem 35-godišnjaka.

Posvađali su se u jednoj piceriji u centru Zagreba gdje je muškarac u toaletu fizički napao djevojku. Pozvana je policija koje ih je privela na kriminalističku obradu. Tijekom iste izdan je nalog Županijskog suda u Zagrebu temeljem kojeg je pretražen stan i druge prostorije kojima se osumnjičeni koristio. Tom prilikom u štaglju su pronađeni dokumenti oštećene koje joj je 35-godišnjak oduzeo i sakrio.

Protiv osumnjičenog 35-godišnjaka policija je najavila podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

I.K.

Pročitajte više