Američki ministar trgovine zbog izazivanja lakših prometnih nesreća podnio ostavku

AMERIČKI ministar trgovine John Bryson, koji je prije deset dana pronađen onesviješten za volanom svog automobila nakon što je skrivio tri prometne nesreće, danas je podnio ostavku na svoj položaj.

Svoju je odluku obznanio i obrazložio putem pisma kojeg je poslao ostalim djelatnicima ministarstva. Brysonu je nakon nesreće omogućeno bolovanje. Bio je pun modrica, a tvrdi da je tijekom vožnje imao napadaj.

Međutim, policija je nesreće opisala kao klasični "udri i bježi slučaj". Prva se dogodila na aveniji South San Gabriel nekoliko minuta nakon 17 sati po lokalnom vremenu. Bryson je udario u stražnji kraj Buicka koji je čekao prolazak vlaka na željezničkom prijelazu. Izašao je iz automobila, porazgovarao s trojicom muškaraca u Buicku i ponovno sjeo za upravljač svog Lexusa. Muškarci su mislili da je priča o sudaru završena, no onda se Bryson još jednom na odlasku zaletio u njih te su ga odlučili slijediti, nazvali su 911 i zatražili pomoć policije.

Ministar je nastavio s vožnjom i ponovno se zabio u automobil na koji je naišao na križanju avenije San Gabriel i avenije Hellman. Policija ga je pronašla onesviještenog u automobilu, a prema prvim informacijama nije bio pod utjecajem alkohola niti droge.
 
Iako je riječ o manjim prometnim nesrećama u kojim nitko nije stradao, Bryson je ocijenio kako je to dovoljan kiks da se povuče iz moralnih razloga. U SAD-u je to normalan politički manevar, ali ne i u nekim drugim zemljama gdje su ministri znali skriviti i puno gore nezgode, pa da im ne pada na pamet povlačenje iz moralnih razloga. Brysona će zamijeniti njegova zamjenica Rebecca Blank, koja je od danas nova ministrica trgovina u SAD-u.

Pročitajte više