Bianca Matković nikad nije čula za Fimi mediju: "Sanader nije bio podstanar kod moje obitelji"

Foto: Damjan Tadić/Cropix

NI BIVŠA HDZ-ova ministrica Bianca Matković do izbijanja afere Fimi media nije čula za tu marketinšku agenciju, preko koje se navodno punio crni HDZ-ov fond.

Na suđenju bivšem premijeru i šefu HDZ-a za izvlačenje novca iz javnih poduzeća, Matković je rekla kako nema saznanja da je Fimi media radila išta za HDZ. I za nju je, tvrdi, kao i niz drugih svjedoka, prvi put čula iz medija.

Ne zna da bi Ivo Sanader dao uputu u stranci da se donatore šalje Mladenu Barišiću i Branki Pavošević. HDZ je, kaže, imao dovoljno novca i nije bilo potrebe za crnim fondom i plaćanjima mimo računa.

Sve kampanje je, dodala je Matković, odradila agencija Massol i ne zna da bi Sanader, s kojim je Matković radila 15 godina, direktorima javnih firmi rekao da će im se javiti HDZ-ov rizničar Barišić.

Matković smatra da je Predsjedništvo obavilo zadaću vezano uz financijsko poslovanje stranke, a o nabavi skupocjenog BMW-a, kaže, Sanader i Jarnjak govorili su jednom u kontekstu potrebnog podizanja mjera osiguranja u stranci.

Matković je na kraju demantirala da je sa Sanaderom u prijateljskim odnosima i da je bio podstanar kod njezine obitelji.
 

Pročitajte više