Biskup Uzinić: Napadaju Crkvu u Hrvata jer žele da se bavimo samo misama, vjenčanjima i sprovodima!

Foto: Damir Krajač (Cropix) 

"PRIRODNIM tokom stvari dovesti do toga da Katolička crkva u Hrvatskoj bude svedena na mjeru Katoličke crkve u jednoj Francuskoj ili Češkoj, gdje su joj glavne zadaće dobrotvorni rad, celebriranje nedjeljnih misa te organizacija krstitki, vjenčanja i sprovoda. Ovo je, dakle, plan. Ništa novo pod suncem, rekli bismo. Novi su samo načini. Ili nisu? Nije važno. Hoće li uspjeti? To ne ovisi o njima. To ovisi o nama. Ako im dozvolimo, uspjeti će. Ako im ne dozvolimo, neće", napisao je biskup dubrovački Mate Uzinić na svom službenom Facebook profilu komentirajući posljednje, kako kaže, medijske napade na Crkvu. 
 
Naime, napadi medija na Ckrvu događaju se samo zato, smatra Uzinić, jer su Katolička Crkva u Hrvatskoj i katolički vjernici dignuli svoj glas protiv načina uvođenja Zdravstvenog odgoja i njegovog četvrtog modula. 
 
"Glas katoličkih vjernika koji se nadahnjuju na kršćanskim vrijednostima, a nisu niti trebaju biti u tome sateliti biskupa, mora se konačno jasno čuti, a naše kršćansko djelovanje konačno vidjeti u hrvatskom društvu, bez obzira jesmo li mi većina, kako kažu statistike, ili smo manjina, kako zaključuju oni koji nas napadaju", jedan je od dva razloga zašto je biskup Uzinić odlučio reagirati dok je drugi razlog jedan od komentara koji ga je vrlo naljutio. 
 
Naime, taj komentar sugerira kako bi bilo dobro da se Crkva bavi samo dobrotvornim radom, misama i ostalim "vjerskim stvarima". 

Pročitajte više