Bivša Barišićeva tajnica: Na sastanke su dolazili ministri, Sanader, Thompson, Škoro, Mišo Kovač...

Foto: Damjan Tadić/Cropix

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje za aferu Fimi media, a na klupi za svjedoke danas su se našle bivše zaposlenice te tvrtke Tamara Šašić, Ivana Kušec i Helena Tišljar, koje su posvjedočile da je direktorica Fimi medije Nevenka Jurak izravno dogovarala poslove s državnim poduzećima.

Svjedokinje su potvrdile da je u Fimi mediju više puta dolazio Mladen Barišić te da je tvrtka poslovno surađivala i s Carinskom upravom. Ivana Kušec ustvrdila je kako se u ponude tvrtkama uglavnom nije stavljao cjenik usluga Fimi medije - jedino je to zatražilo Kroacija osiguranje. Kušec je potvrdila da je Fimi medija imala ugovore s HRT-om te drugim komercijalnim televizijama.

Barišićeve suradnice: Na sastanke su dolazili političari i estradnjaci

Svjedočile su i Barišićeve suradnice Tamara Babić i Sanja Crnković. Babić, koja je bila Barišićeva tajnica, kazala je da su na sastanke s Barišićem u Carinu dolazili ministri Kirin, Šuker, Čobanković i Kalmeta. "Što se tiče estradnih zvijezda, sjećam se da su dolazili Thompson, Ivana Banfić, Miroslav Škoro, Nina Badrić i Mišo Kovač", kazala je svjedokinja te dodala da je jednom došao i Sanader, ali tek nakon što je odstupio s mjesta premijera.

Njezine tvrdnje potvrdila je i Crnković, koja tvrdi da su u Barišićev ured dolazile brojne osobe iz hrvatskog političkog života, pa i Branka Pavošević, koja je jednom prilikom s Barišićem u njegovom uredu brojala novac, oko milijun kuna.

Ivi Sanaderu, HDZ-u, bivšem stranačkom glasnogovorniku Ratku Mačeku i ostalima u slučaju Fimi media sudi se za izvlačenje 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki te punjenje stranačkoga crnog fonda. 

Pročitajte više