Dačić: Kako netko od nas traži da osudimo sve zločine, a drugi mogu ne osuditi zločin prema srpskom narodu?

SRPSKI premijer Ivica Dačić ocijenio je da će oslobađajuća presuda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču u Den Haagu imati teške posljedice po proces pomirenja u regiji te da su tom presudom potvrđeni dvostruki standardi tog suda i međunarodne zajednice u odnosu prema zločinima na području bivše Jugoslavije, izvjestila je Radio-televizija Srbije.

"Kako netko od nas traži da osudimo sve zločine, a drugi mogu ne osuditi zločin prema srpskom narodu?", rekao je Dačić novinarima u Zrenjaninu te ocijenio kako Haaški sud može donijeti bilo kakvu presudu, ali će u anale ući to da su dva vijeća istog suda donijela dvije tako oprečne osude.

"Očito ova presuda ima politički predznak. Ona je imala za cilj da Hrvatsku oslobodi odgovornosti za počinjene zločine nad Srbima. Realnost je potpuno drugačija - više od 200.000 Srba je protjerano iz Hrvatske, više tisuća je ubijeno", rekao je Dačić.

"To nema veze s Hrvatskom i hrvatskim narodom. Mi s njima trebamo graditi korektne odnose, ali izgradnja dobrih odnosa znači da se iskreno krene dalje u odnosu na ono što je bilo. Ovo će stvoriti temelj da ti odnosi duži niz godina budu narušeni, što nije dobro za regiju", rekao je Dačić.

Pročitajte više