Grabar Kitarović izabrala većinu savjetnika, sutra dužnost preuzima bez prisutnosti medija

Foto: Hina

U UREDU predsjednika u srijedu poslijepodne održat će se primopredaja dužnosti između predsjednika Ive Josipovića i izabrane predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, potvrđeno je Hini iz tranzicijskog tima izabrane predsjednice.

Josipoviću mandat završava u srijedu u ponoć. To je i zadnji radni dan njegovom timu savjetnika koje je imenovao nakon što je postao predsjednik Republike, a kojima je potpisao razrješenja s 18. veljače.

Iz ureda novoizabrane predsjednice rečeno je i da je zajednička želja Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika u odlasku Ive Josipovića da primopredaja bude obavljena bez medija.

Tim novoizabrane predsjednice

Uz Grabar-Kitarović primopredaji će nazočiti njezin najuži tim. Za sada je poznato da će predstojnik njezinog ureda biti Domagoj Juričić, glasnogovornik Luka Đurić, a Natalija Hmelina šefica protokola.

Anamarija Kirinić iz Ministarstva znanosti preuzet će mjesto pročelnice kabineta. Poznata su i imena nekih savjetnika.

Vanjskopolitičke savjete trebao bi davati Darijo Mihelin, a Josip Buljević predsjednicu će savjetovati o nacionalnoj sigurnosti. Komodor Ivica Tolić trebao bi biti savjetnik za obranu.

Mate Radeljić bit će savjetnik za unutarnju politiku, a Mladen Pavić savjetnik za europske fondove, poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo.

Grabar-Kitarović imat će i savjetnika za gospodarstvo, a taj će sektor, do odluke predsjednice, "pokrivati" predstojnik njezinog ureda Juričić, koji trenutačno obnaša dužnost potpredsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) za međunarodne odnose.

Po dolasku u ured bit će napravljena sistematizacija, a kako je predsjednica najavljivala u kampanji, broj zaposlenih u uredu trebao bi biti smanjen.

Pročitajte više