Kosor i Kujundžić: Bili su ljuti protivnici u HDZ-u, a sada će zajedno ispijati kave!

Foto: Goran Mehkek (Cropix)

BIVŠA šefica HDZ-a, iz stranke izbačena Jadranka Kosor, rekla je kako razumije izlazak Milana Kujundžića iz stranke jer je očito počeo postupak njegovog izbacivanja...

"Mislim da on budući da je ušao u drugi krug i da mu je nedostajalo malo glasova da postane predsjednik, da je bilo logično očekivati, to se govorilo u kuloarima, da je trebao biti kooptiran u predsjedništvo stranke. Međutim, danas tamo sjede oni koji su dobili pet posto glasova i koji rade na izbacivanju doktora Kujundžića. Eto, to je današnja priča o HDZ-u", rekla je Kosor. U iscrpnom je komentaru Kosor podsjetila na svoj slučaj izbacivanja iz stranke, slučaj pokojnog Branka Vukelića koji je detektirao probleme u stranci, slučajeve raspuštenih stranačkih ogranaka, dok je na pitanje o novoj stranci čije je osnivanje najavio Kujundžić, odgovorila.
 
"Ne, nismo razgovarali, ali sasvim sigurno ćemo u budućnosti popiti kavu. To su različite političke sudbine, no što se tiče metoda sadašnjeg vodstva HDZ-a radi se o istom, dakle represijom prema onima koji ne čak da misle drugačije, nego se usude reći istinu. Sigurno je da ćemo razgovarati, ne treba u tome ništa vidjeti osobito, ali razgovarati treba", kaže Kosor. Bivša šefica HDZ-a rekla je i da svoje nemalo političko iskustvo ima namjeru ugraditi u nešto dobro i konstruktivno, da ima jako puno poziva za uključivanje u neke postojeće stranke, što misli da ne bi bilo dobro.
 
"Dosta ljudi o trenutačnoj situaciji razgovara i činjenici da, unatoč lošem radu Vlade i u konačnici lošem radu svih članova Vlade, vladajuće cjeline, imamo predsjednika najveće oporbene stranke koji je najnepopularnija osoba u državi, to su činjenice o kojima treba voditi računa, bez prevelikih strasti, ali sa pogledom u budućnost; razgovarat ćemo, je li to može bit neka nova politička opcija nisam sigurna, ali razgovarati treba i gledati na sve slijedeće izbore koji dolaze", izjavila je Kosor.
 
HDZ-ov saborski zastupnik i član predsjedništva Davor Ivo Stier nije osobito rječito komentirao izlazak Milana Kujundžića iz stranke. Na novinarska pitanja može li respektabilni Karamarkov protukandidat povući još neke HDZ-ovce i tako narušiti stabilnost stranke te misli li da je usamljen u nezadovoljstvu, Stier je odgovorio:
 
"Znate u Argentini ima poslovica koja kaže 'tko ode bez da ga se izbaci, vrati se bez da ga se pozove"
Bez komentara je HDZ-ov Zvonko Milas.
 
"Bez komentara, valjda zna što radi"

Pročitajte više