Kosovska vlada neće dopustiti organizaciju srpskih parlamentarnih izbora na Kosovu!

Foto: Guliver Image/Getty Images

KOSOVSKA vlada neće dopustiti da se na teritoriju Kosova organiziraju srbijanski parlamentarni izbori, ali će svi građani s dvojnim državljanstvom moći glasovati, poručio je u ponedjeljak prvi savjetnik kosovskog premijera Bekim Čolaku u povodu najave iz Beograda da će prijevremeni parlamentarni izbori biti organizirani i na Kosovu.

Čolaku je za prištinski list "Koha ditore" izjavio da građanima Kosova srpske nacionalnosti neće biti uskraćena mogućnost glasovanja jer to pravo imaju na izborima i na Kosovu i u Srbiji, ali se još ne može govoriti o tehničkim modalitetima njihovog sudjelovanja u izbornom procesu.

"Srbija ne može organizirati nikakvu vrstu izbora na Kosovu. Međutim, građani Kosova srpske nacionalnosti, koji imaju dvojno državljanstvo imaju pravo glasovati na parlamentarnim izborima Kosova i Srbije”, kazao je Čolaku za prištinski list.

Predsjednik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) i prvi potpredsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić rekao je u nedjelju, najavljujući prijevremene parlamentarne izbore za 16. ožujka, da će oni biti održani i na teritoriju Kosova "kao i uvijek do sada".

Pročitajte više