Milanović priznao poraz: Ne preostaje mi ništa drugo nego čestitati onima koji su dobili više glasova

Foto: Boris Kovačev/Cropix

PREMIJER Milanović obratio se iza ponoći kratkom izjavom. "Glasovi su izbrojani. Ne preostaje mi ništa drugo, nije da to radim teška srca, nego da čestitam onima koji su dobili više glasova. Izbori su neizvjesni. Očekivali smo bolji rezultat. Odaziv je bio nizak, međutim niski odaziv je bio svima. Zašto je to tako bilo o tome će biti riječi još danima. Da nije bilo promjena i uvođenja reda u popis birača, odaziv bi bio još manji", kazao je Milanović dodavši da je na političarima da razmisle zašto su se građani oglušili.

"Za malo više od mjesec dana su lokalni izbori, tamo će biti veći odaziv", uvjeren je premijer.

"Mogu reći da smo dali sve od sebe, borit ćemo se više i jače da naše poruke dođu do birača. Jer birače ne možete kriviti. Onima koji su izašli na izbore zahvaljujem, a pogotovo onima koji su nama dali glas. A onima koji nisu izašli na izbore, što je njihovo građansko pravo, poručujem da izađu na iduće izbore", rekao je Milanović dodajući kako će se boriti još više da njihove poruke dođu do birača. Predsjednik SDP zaključio je na kraju da birače treba "motivirati jer birače ne možete kriviti". 

Pusić: Nadam se da ćemo za godinu dana biti uspješniji



"To je rezultat kojim su birači ocijenili našu prezentaciju na ovim izborima. Nadala sam se da ćemo imati šest mandata, dobili smo pet, i na njih smo ponosni. Sigurni smo da će dobro raditi u Europskom parlamentu", kazala je Vesna Pusić, predsjednica HNS-a i ministrica vanjskih poslova.

"Za godinu dana opet ćemo izaći na europske izbore. Nadam se da ćemo do tada biti uspješniji u komunikaciji naše politike hrvatskim biračima i da će oni prepoznati važnost Europskog parlamenta i izaći u većem broju", kaže Pusić.

Hrelja: Jedna bitka je izgubljena, ali ne i rat



"Čestitam onima koji su dobili najveću razinu povjerenja naših građana. Na nama je da analiziramo vlastite propuste, da vidimo jesmo li dovoljno upoznali građane s načinom glasanja i koliko je to važno za Hrvatsku. Očekivao sam šest sigurnih mandata. Jedna bitka je možda izgubljena, ali ne i rat", kaže Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a.

Predsjednik HSU-a Hrelja naglasio je i kako će  svi za godinu dana biti pametniji.
 
" Idemo naprijed, za godinu dana, siguran sam, neće bit 38 tisuća nevažećih listića", zaključio je Hrelja. 

 

Pročitajte više