Mjesec dana prije Eura teroristički napad u Ukrajini: Najmanje 27 ozlijeđenih, među njima devetoro djece

ČETIRI eksplozije potresle su danas ukrajinski grad Dnjipropetrovsk. Eksplozije su se dogodile u na različitim lokacijama u centru grada. Glasnogovornica ukrajinskog Ministarstva za hitne slučajeve kazao je AP-u da je u eksplozijama ozlijeđeno najmanje 27 ljudi, od čega devetoro školske djece. Tužitelji vjeruju da se radi o terorističkom napadu.

Od glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova doznajemo kako nema informacija da je netko od Hrvata ozlijeđen u napadima u Ukrajini. "Naše veleposlanstvo u Ukrajini nije još dobilo niti jednu dojavu da je u napadima ozlijeđen netko od hrvatskih državljana", kazao je za Index Berislav Živković. 

Jedna od eksplozija se dogodila blizu škole te je u njoj ozlijeđeno 11 ljudi, a među njima i devetoro djece. Mogući teroristički napad se dogodio samo mjesec dana prije početka Europskog prvenstva u nogometu koje se održava u Poljskoj i Ukrajini.



Glasnogovornica Julija Jeršova je kazala da je u eksploziji na tramvajskoj stanici ozlijeđeno 13 ljudi, kod škole 11, a blizu željezničke stanice još troje ljudi. Četvrta eksplozija se čula u centru grada, a još nije poznato je li u njoj netko ozlijeđen. Sve eksplozivne naprave su bile postavljene u kantama za smeće.

Ukrajinski predsjednik Viktor Januković nazvao je eksplozije "još jednim izazovom za cijelu državu" i dodao da će najbolji istražitelji raditi na istrazi.



Gradom je zavladala panika, jer stanovnici ne znaju hoće li još negdje eksplodirati bomba. Policija je upozorila građane da ostanu u kućama. Zaustavljen je i promet u centru grada. Još nije poznato koliko točno je eksplozija pogodilo Dnjipropetrovsk, a neki lokalni mediji pišu da ih je bilo čak osam. Mediji još ne pišu o poginulima u napadu. Ukrajinski ministar unutarnjih poslova je krenuo prema Dnjipropetrovsku.

Pročitajte više