Olujna bura ograničila promet; u Zagrebu uobičajena jutarnja gužva

Foto: Shutterstock

ZBOG olujnog vjetra od 6,50 sati samo za osobna vozila otvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, a za sav promet zatvorena je državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene. Kolnici su mokri i skliski u Lici, Slavoniji i Gorskom kotaru, izvijestio je Hrvartski autoklub (HAK).

Na dionici autoceste A7 između Drage i Šmrike te dionicama Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Zbog srušenih stabala na kolniku samo za osobna vozila otvorena je Sljemenska cesta sa zagrebačke strane. Na graničnim prijelazima nema čekanja. U prekidu su katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka.

I ZET jutros javlja kako je promet na prilaznim cestama Zagrebu, kao i na prometnicama koje vode u središte grada, srednjeg intenziteta.

"Vozi se bez čekanja i zastoja. Sve tramvajske i autobusne linije prometuju prema predviđenom redu vožnje", poručuju o stanju na zagrebačkim cestama u 7 sati.

Pročitajte više