Povjerenstvo za sukob interesa: Jovanović nije kriv u slučaju Thalassotherapija

Foto: FAH

POVJERENSTVO za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je odluku kako bivši ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović nije bio u prekršaju time što si je više od godinu dana čuvao radno mjesto u opatijskoj Thalassotherapiji.

"Svjestan sam da u rezimeu moga rada ova odluka sigurno neće biti na vrhu mudrih odluka. Ipak, činjenica je da nije došlo do povrede zakona, niti je bilo tko na bilo koji način oštećen. Jedinu štetu, zbog takve odluke koja, ponavljam, nije bila nezakonita, ali, priznajem, niti mudra, trpim ja osobno", kazao je Jovanović u svibnju 2014. kada su započeli prijepori oko Thalassotherapije.

> Jovanović o "čuvanju" radnog mjesta u Thalassotherapiji: To nije bilo protuzakonito, ali ni pametno

Povjerenstvo: Dužnosnik nije prekršio Zakon

"Iz podataka i dokumentacije prikupljene radi provjere osnovanosti i vjerodostojnosti podnesenih neanonimnih prijava od 2. svibnja, 5. svibnja i 7. svibnja 2014. godine proizlazi da dodjelom dopusnice za obavljanje znanstveno-istraživačke djelatnosti Thalassotherapiji Opatija-Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, bolesti srca, pluća i reumatizma te sudjelovanjem u javnom natječaju za izbor nastavnika u znanstveno-nastavno zvanje docenta i radno mjesto docenta na navedenoj ustanovi, dužnosnik nije počinio povredu odredbi Zakona o sprečavanju sukoba interesa", navodi se u odluci Povjerenstva.

U nastavku u cijelosti prenosimo odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

p-22-14-09

Pročitajte više