Pupovac: Zašto predsjednik zbog novca iz državnog proračuna napada SNV, a ne i Katoličku crkvu?

PREDSJEDNIK SDSS-a i Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac gostovao je danas u emisiji Aleksandra Stankovića "Nedjeljom u 2" te se još jednom osvrnuo na "kampanju" koju je protiv njega posljednjih dana, kako kaže, vodio predsjednik Ivo Josipović.

Pupovac i dalje tvrdi kako se radilo o medijsko- političkoj hajki koju su predvodili veliki mediji u Hrvatskoj. Napomenuo je kako su on i predsjednik Josipović dugi niz godina vrlo dobri politički prijatelji, ali da su bliski i u privatnom životu.

Dodao je kako se nikada u Hrvatskoj nije osjećao ugroženim kao Srbin, ali jest kao građanin. Na optužbe kako uvijek prvo misli na sebe, a tek onda na druge, Pupovac odgovara:

"Uvijek sam prvo brinuo o drugima. Moja obitelj je također bila u izbjeglištvu, da sam mislio samo na sebe, njima bi prvo pomogao", kazao je Pupovac.

Reagirao je i na optužbe o svojoj "vrijednoj" imovinskoj kartici te pozvao Josipovića da javno usporedi svoju s njegovom.

"Vlasnik sam stana od 47 kvadrata u Zagrebu, supruga ima kuću od 65 kvadrata, trošnu i staru. Oni koji kažu da smo ih platili 100 milijuna kuna su obični klevetnici. Imam ušteđevine koja ne prelazi niti 20.000 eura", zaključio je Pupovac.

Ako predsjednik napada SNV, zašto ne napada i Katoličku crkvu?

Još je jednom ponovio kako se njegova prepirka s Josipovićem dogodila zahvaljujući medijskoj hajci "svojstvenoj totalitarnim državama".

Komentirao je i primjedbe predsjednika da se novac koji SNV prima iz državnog proračuna troši na netransparentan način zato jer Pupovac predlaže projekte, a onda ih sam odobrava.

"To nije meritum, tu nema ništa sporno. Savjet za nacionalne manjine odobrava programe, uključujući i one SNV-a. Svih osam zastupnika manjina sjedi u tom savjetu. Svjestan sam činjenice da SNV ima svoje programe o kojima odlučuje savjet, ja u takvim slučajevima ni ne dolazim na sjednice", kazao je Pupovac. Slaže se s predsjednikom kako bi SNV financijska sredstva trebao prestati dobivati iz državnih rezervi, ali se pita: "Zašto predsjednik napada SNV, a ne i Katoličku crkvu?".

Pročitajte više