Sabo tvrdi da mu HDZ podmeće: Očito je da je snimka osvanula nakon mjesec dana montaže kod Karamarka i Brkića

Foto: Emica Elveđi/Cropix

NAKON što je snimka njegovog razgovora s vijećnicom HDZ-a Marijom Budimir dospjela u medije, vukovarski gradonačelnik Željko Sabo iznio je svoju stranu priče.

Sabo je, na putu za Sinj, stao u Rijeku kako bi novinarima dao izjavu. Cijelu priču svaljuje na HDZ, kaže pita se što još može očekivati od te stranke. Smatra da su upravo oni insinuirali priču da je sam izveo napad na svoju suprugu prije lokalnih izbora.

 Za razgovor s vijećnicom Budimir kaže da je bio prije mjesec dana. 'Bila su to dva razgovora, uvijek se razgovaralo o projektima koje podržava Vlada. Očito je da je onda nakon mjesec dana montaže, možda negdje u središnjici HDZ-a, kod gospodina Karamarka i Brkića, osvanula snimka', rekao je Sabo koji se pita što može očekivati sutra. 'Možda drogu podmetnutu u auto!?', zaključuje.

Odbacuje optužbe da je napravio nešto protuzakonito te poručuje da je i zbog cijelog slučaja, koji smatra predizbornom aktivnosti unutar Vukovara, angažirao odvjetnika.

Budimir snimila razgovor: "Sve dobivaš, što god hoćeš. Nisam zlatna ribica, ali ti si pametna žena. Što god zamisliš, što god"

Marija Budimir, HDZ-ova članica Gradskog vijeća Vukovara, snimila je svoj razgovor s vukovarskim gradonačelnikom Željkom Sabom (SDP) u kojem joj je on otvoreno nudi mito za prelazak na stranu SDP-a i SDSS-a u Gradskom vijeću. Snimku spornog razgovora vođenog 2. srpnja, nakon što je propao prvi pokušaj formiranja gradskog vijeća, objavio je Večernji list, a Sabo je najavio tužbe zbog tajnog i nedopuštenog snimanja.


U razgovoru je Sabo nudio Budimir mjesta u nadzornim odborima te kazao da ima i sponzore koji su spremni platiti 50.000 kuna za vijećnički mandat. "Sve dobivaš, što god hoćeš. Nisam zlatna ribica, ali ti si pametna žena. Što god zamisliš, što god", rekao joj je između ostalog Sabo.

Budimir: Nisam još, ali prijavit ću policiji i Uskoku, trenutno sam na godišnjem, imam bolesno dijete i moji prioriteti su malo drugačiji

"Gradonačelnik Vukovara SDP-ov Željko Sabo nudio mi je mito za mandat kako bih postala 13. ruka koalicije SDP-SDSS", tvrdi to HDZ-ova vijećnica Marija Budimir, navodeći da je odbila pristati na nemoralnu ponudu. Još je jednom ponovila kako joj je Sabo rekao da ima sponzore koji mogu osigurati novac te da mu samo kaže iznos. "Samo reci iznos, 50, 20, 10 tisuća kuna, rekao je", ispričala je HDZ-ova vijećnica u Vukovaru za Media servis.

Dodaje da su razgovarali tri puta. Diktafonom je sve snimila u Gradskoj upravi 3. srpnja. Na pitanje je li snimku koja je dospjela u medije proslijedila Uskoku i policiji, a Sabu prijavila zbog kaznenog djela nuđenja mita, Budimir je odgovorila niječno. Pojasnila je i zašto. "Ne, još uvijek ne. Prijavit ću policiji i Uskoku. Gledajte, ja sam na godišnjem između ostalog. Imam bolesno dijete i moji su prioriteti su malo drugačiji", rekla je Budimir.

Kaže, o cijelom slučaju nije razgovarala s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, niti joj je on nešto sugerirao. "Kao svaki građanin odgovorno mislim da meni nitko ne treba reći što je moja dužnost. Izabrana sam kao građanin jedne stranke, bilo koje stranke, mislim da bi svaki građanin koji se bavi politikom trebao znati što mu je građanska i moralna dužnost", kazala je Budimir.

Najavila je da sve namjerava prijaviti nadležnim institucijama nakon godišnjeg odmora, ne precizirajući kada se prijava može očekivati. "Moj godišnji je moja privatna stvar. Bit će prijavljeno kad bude trebalo", zaključila je Budimir.

Pročitajte više