Stanovnicima Jakuševca podijeljena rješenja za isplatu razlike naknade za umanjenu vrijednost nekretnina

Ilustracija: HRPhotoContest.com (BurazX)

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić uručio je rješenja za isplatu razlike naknade za umanjenu tržišnu vrijednost nekretnine stanovnicima Jakuševca.

Ukupno je 540 građana na popisu za isplatu, i gradonačelnik je osobno preuzeo brigu o tome da se sve isplati do kraja godine, iako je to trebalo biti riješeno puno prije.

"Hvala Vam što ste došli, pozvao sam Vas da se ispričam što ovo nismo prije napravili jer smo to trebali napraviti prije Nove godine. Ispričavam se jer su moje službe tu zatajile, ispričavam se i zahvaljujem na razumijevanju, jer ovo ste trebali dobiti prije Božića."

Stanovnici sada žive uz odlagalište, ali u saniranim uvjetima, a i njihovi problemi bi se trebali riješiti do kraja 2018. kada bi se Jakuševac trebao zatvoriti i kada će se otvoriti novi centar za gospodarenje otpadom.

"Mi ćemo sve učiniti s Ministarstvom, jer nemamo drugog izbora, do kraja 2018. ćemo to učiniti, a naknade za umanjenu vrijednost nekretnina ili ekološka renta će se isplaćivati ne do 2018. već dok mjerenja budu ukazivala na emisije koje budu zahtijevale da se isplaćuje naknada."



 

Pročitajte više