Strava u Nigeru: Migranti umrli od žeđi u pustinji

Screenshot: Google Maps

DESECI migranata stradali su u pokušaju prelaska iz Nigera u Alžir. Migranti, među kojima je bilo žena i djece umrli su od žeđi u pustinji nakon što im se pokvario automobil s kojim su putovali.

Točan broj stradalih nije poznat, no putnici koji prolaze kroz taj dio kažu kako su na putu vidjeli 35 tijela među kojima je bilo najviše žena i djece. Vojska je pronašla tijela dviju žena i tri tinejdžera, a 19 osoba prevezeno je u grad Arlit u Nigeru.

Gradonačelnik Arlita, Rissa Feltou, kaže kako su dva vozila s najmanje 60 osoba napustila Arlit 15. listopada. Tvrdi kako su vozila krenula prema alžirskom gradu Tamanrassetu koji se nalazi u pustinji Sahari. Uskoro je došlo do kvara jednog vozila koji je trebao druge dijelove kako bi ga pokrenuli. Odlučeno je da se drugo vozilo vrati u grad po dijelove bez putnika kako bi se lakše kretalo. Migranti koji su ostali čekati nisu imali vode te su se odlučili rasporediti u grupe i potražiti oaze. Nakon tri dana hodanja jedna grupa došla je do grada Arlita i obavijestila vojsku što se dogodilo te su tada krenule potrage.

 

Pročitajte više