U Osijeku uhićeni zamjenik općinskog državnog odvjetnika i jedan krim policajac, sumnjiči ih se za ometanje istraga

Ilustracija: Shutterstock

ZBOG sumnje u ometanje pojedinih istraga u Osijeku su danas uhićeni zamjenik osječkog općinskog državnog odvjetnika, Vojislav Milivojević, te jedan krim policajac. Uhićene je Uskok iz Osijeka prebacio u Zagreb na ispitivanje. Čeka se odluka o pritvoru.

Zamjenik osječkog Općinskog državnog odvjetnika Vojislav Milivojević večeras je ispitan u zagrebačkom policijskom uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, zbog sumnje da je zlouporabio položaj i primio mito, a tamo će biti zadržan do jutra kada bi Uskok trebao odlučiti hoće li protiv njega tražiti istražni zatvor.

Kako je riječ o slučaju u nadležnosti Uskoka, u policiji i tužiteljstvu nije bilo moguće dobiti nikakve službene informacije, a Ravnateljstvo policije nije željelo potvrditi ni je li osječki tužitelj danas ispitan i službeno uhićen. Neslužbeno se doznaje da su istražitelji jutros pretražili Milivojević dom i ured u Osijeku, a potom ga pod sumnjom da je primio mito odveli u Zagreb na ispitivanje.

Uz Milivojevića ispitani i krim policajac i osumnjičenik kojem se navodno pogodovalo


Milivojevićev odvjetnik Dražen Srb večeras je Hini potvrdio da je njegov branjenik ispitan u zagrebačkom PNUSKOK-u pod sumnjom da je počinio kazneno djelo trgovanja utjecajem, i to u dva predmeta koja nisu bila njegova.

Srb nije govorio o detaljima, osim što je potvrdio da su večeras saslušana još dva osumnjičenika - policajac kojeg se tereti za zlouporabu položaja te građanin kojeg se, kao i još jednoga koji je od ranije u istražnom zatvoru zbog nekih drugih kaznenih djela, sumnjiči za poticanje na korupcijska nedjela.

Milivojević je navodno zlouporabio položaj pogodujući kod svojih kolega iz tužiteljstva dvojici optuženika za prijevaru, od kojih se jedan već nalazi u istražnom zatvoru.

I druga dvojica ispitanih osumnjičenika također će do jutra biti zadržani u PNUSKOK-u. I oni su zajedno s Milivojevićem prijepodne privedeni u Osijeku i odvedeni u Zagreb na ispitivanje.

Pročitajte više