Afrički par iz Osla optužen za sakaćenje kćeri

MAJKA i otac petero kćeri rođenih i odgajanih u Oslu, u Norveškoj, optuženi su sakaćenje genitalija svojih kćeri. To je prvi takav slučaj otkad je Norveška usvojila novi zakon protiv sakaćenja genitalija.

Par je u Norvešku došao iz Gambije u Africi, ali su oboje u međuvremenu postali državljani Norveške. Imaju sveukupno šest kćeri, od kojih je pet bilo podvrgnuto sakaćenju genitalija, kazala je Hanne Kristin Rohde, policajka iz Osla.

Ona je za norveške medije izjavila da su roditelji optuženi jer su navodno sudjelovali u tom gnusnom procesu. Oca je policija zadržala u pritvoru, dok je trudna majka puštena jer policija smatra kako je njezino stanje takvo da ne može biti zadržana u pritvoru.

Doktori koji su pregledali dvije od šest djevojčica rekli su da je samo njihova trogodišnja djevojčica pošteđena sakaćenja, za razliku od njezine petogodišnje sestre. Ostale djevojčice su stare od pet do 14 godina.

Četiri najstarije djevojčice žive u Gambiji, navode u policiji i kažu kako se čine napori da ih se vrati natrag u Norvešku, jer sve četiri imaju norveške putovnice, prenosi portal aftenposten.no.

B.V.
Foto: aftenposten.no

Pročitajte više