Albanska vlada razmatrala sigurnosnu situaciju nakon nasilnih prosvjeda oporbe

Albanska policija i Republikanska garda primijenit će najsuvremeniju opremu u intervencijama tijekom protuzakonitih prosvjeda kako bi spriječile nasilje i identificirale organizatore i počinitelje nasilja, odluka je albanske vlade usvojena u nedjelju kasno navečer u Tirani, javljaju u ponedjeljak mediji.

Pod predsjedanjem premijera Fatosa Nanoa koji je prekinuo posjet Španjolskoj gdje je sudjelovao na kongresu Socijalističke internacionale, albanska vlada razmatrala je u nedjelju stanje u zemlji nakon prosvjeda oporbe i njezinih pristaša. L

Prosvjednici su u subotu nasrnuli na sjedište vlade tražeći ostavku premijera Nanoa i optužujući ga da vodi zemlju u propast.

Vlada je prosvjede ocijenila nasilnim i organiziranim radi destabilizaranja zemlje.

Nacionalno vijeće vodeće Demokratske partije na čijem je čelu bivši albanski predsjednik Sali Berisha pokrenulo je projekt formiranja vlade u sjeni. Oporba planira niz poteza za organiziranje prijevremenih izbora u Albaniji.

Berisha je za 20. veljače najavio održavanje dosad najmasovnijih i odlučujućih prosvjeda oporbe za smjenu socijalističkog premijera Fatosa Nanoa i rušenje aktualne albanske vlade.

(Hina) xbb yrt

Pročitajte više