Algebrine pripreme za upise u srednju školu pružaju individualan pristup učenicima

Foto: Press

Period travnja i svibnja posebno je izazovan za sve osnovnoškolce i njihove roditelje jer se pred njima nalazi važna odluka o upisu u željenu srednju školu. Hiperinflacija odlikaša dovela je do toga da su pojedine srednje škole odlučile uvesti dodatne provjere znanja iz područja matematike, kemije, fizike, biologije i hrvatskog jezika u obliku posebnih prijemnih ispita, koji omogućuju upis i onim učenicima koji možda nemaju odlične ocjene, ali se na ispitu dokažu svojim znanjima i vještinama.

Osam zagrebačkih srednjih škola ove je godine podnijelo zahtjev i ishodilo odobrenje za provođenje prijemnih ispita, a radi se o gimnazijama (I, III, V, X, XV, Tituša Brezovačkog i Lucijana Vranjanina) te Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga. Svim budućim srednjoškolcima koji žele upisati jednu od ovih srednjih škola bodovat će se zajednički, dodatan i posebni element, u kojega ulazi prijemni ispit. 

Algebra je nastavno na veliki prošlogodišnji interes odlučila i ove godine, uz svoje standardne pripreme za državnu maturu, uvesti i dodatne pripreme za prijemne ispite upravo za upise u srednje škole. Algebrin program priprema za prijemne ispite za srednju školu provode stručnjaci, profesori opremljeni strpljenjem, znanjem i iskustvom. Njihova posvećenost i programi prilagođeni individualnim potrebama svakog učenika omogućavaju stjecanje potrebnih znanja i vještina koji osiguravaju izvrsnu prolaznost na ispitima, što je potvrdio i NPS (net promoter score), indikator zadovoljstva korisnika, koji za prošlu godinu za područje matematike iznosi visokih 70 bodova.

Pripreme će biti održane uživo na Algebrinom zagrebačkom kampusu, a maksimalan broj polaznika po grupi je 25 učenika.

"U Algebri nam je cilj razvijati kod učenika kvalitetan pristup učenju i rješavanju problema od najranije dobi jer se među njima nalaze i naši potencijalni budući studenti. Pripreme koje provodimo u Algebri u kratkom periodu od tjedan dana pomažu učenicima sistematizirati, nadopuniti i izbrusiti znanja koja su prikupili tijekom svog osmogodišnjeg obrazovanja, a vjerujemo da svima njima, koliko god odličan uspjeh imali u školi, dodatna priprema donosi veću sigurnost pri polaganju ispita" – izjavio je doc. dr. sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra.

Prijemni ispiti svim osnovnoškolcima predstavljaju izazov koji zahtijeva dobro strukturiran pristup i temeljito znanje iz različitih područja. Učenicima je potrebno približiti apstraktne koncepte na način koji je lako razumljiv i pamtljiv. Svim polaznicima priprema Algebrini predavači su na raspolaganju kroz individualne i grupne vježbe koje će učenicima pomoći u što boljem snalaženju u stvarnim situacijama kakve ih očekuju na ispitima. 

Na pripreme se osvrnula i Nera Cerić čiji sin je pohađao Algebrine pripreme za prijemne ispite prošle godine: "Damjan je bio jako zadovoljan načinom rada i mladim edukatorima. Ponovili su sve što su radili u osnovnoj školi, ostali su fokusirani i vrlo lako su mogli primijeniti naučena znanja jer nisu imali pauzu od završetka škole do prijemnog ispita. Koristan je bio i ogledni primjer prijemnog ispita zbog kojeg su na pravi ispit došli opušteni jer su znali što ih čeka i samim time je uspjeh bio bolji. Damjan je uspješno upisao svoj prvi izbor, MIOC, na prijemnom je imao 9/10 bodova, što pripisujem i pripremama koje je pohađao na Algebri."

Pripreme će biti održane od 22. lipnja do 1. srpnja 2023. godine, a više informacija o prijavama i terminima dostupno je na Algebrinim službenim stranicama.

Pročitajte više