ANKETA Podržavate li zabranu auta na zagrebačkom Jarunu?

Foto: Index

Zagrebački rekreacijsko-sportski centar Jarun od ponedjeljka postaje zona bez automobila uz izuzetak vozila s dozvolom, izvijestio je na Dan planeta Zemlje Grad Zagreb, ističući da time Jarun postaje sigurnije i ugodnije okružje za pješake i rekreativce.

"U zonu bez automobila ulaz osobnim vozilima više neće moći biti moguć, kako bi Jarun bio sigurnije, zdravije i ugodnije okruženje za pješake - izletnike, bicikliste, rolere, aktivne sportaše i rekreativce", rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

Prometovanje motornim vozilima bit će dopušteno iznimno vozilima s dozvolom, i to za korisnike kao što su članovi sportskih saveza i klubova koji djeluju u RSC-u Jarun, fizičke i pravne osobe koje obavljaju samostalnu djelatnost i imaju sjedište ili poslovni prostor u RSC-u Jarun, ribiči s godišnjom ribolovnom dozvolom, kao i osobe s invaliditetom.

Oko jezera Jarun nastavit će voziti bus ZET-a, a na obodu će biti dostupan besplatan parking za sve one koji se odluče na dolazak automobilima do same zone.

Što mislite o trajnoj zabrani automobila na Jarunu? Izjasnite se u Indexovoj anketi. Anketa je inicijalno objavljena u jutrošnjem članku o odluci Grada. 

Pogledajte i što su nam ljudi na ulicama rekli o ovoj odluci. 

Pročitajte više