Batarelo, prijatelj kardinala pedofila, za zločine Crkve okrivio homoseksualce

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL, Index

TREĆI čovjek Vatikana George Pell jučer je na sudu u Melbourneu proglašen krivim za seksualno zlostavljanje dvojice 13-godišnjih dječaka iz zbora prije više od dva desetljeća.

77-godišnji austrijski kardinal Pell bio je pročelnik vatikanskog Tajništva za ekonomiju kojeg su zbog te funkcije zvali "Rizničar Vatikana", prijatelj je Vice Batarela, jednog od najistaknutijih ljudi takozvane konzervativne revolucije u Hrvatskoj. 

Pell je 2015. godine u Zagrebu vodio misu na proslavi crkvene svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata. Tom prilikom je susret s njim zabilježio i Vice John Batarelo, koji je fotografiju s Pellom objavio na Facebooku. 

Batarelo za pedofilske zločine Crkve okrivio homoseksualce

Batarelo, inače istaknuti član zaklade Vigilare, ali i jedan od organizatora Hoda za život, sinoć se na svom Facebooku osjetio pozvanim reagirati na presudu čovjeku s kojim se fotografirao, a koji je u međuvremenu na sudu osuđen za pedofiliju - Georgeu Pellu. 

No umjesto da osudi pedofile, a među njih spada i njegov prijatelj Pell, Batarelo je osudio - homoseksualce. Točnije, "homoseksualne predatore u Crkvi" i "aktivne homoseksualce".

Vice Batarelo u svojoj objavi ni jednom riječju nije spomenuo pedofile u Crkvi, ali je zato homoseksualce spomenuo triput te za njih zatražio nultu toleranciju.

"Osuđujem sve nasilje i spolno napastovanje nad djecom i mladih unutar Crkve i društva. Kao otac takvi diabolični činovi me gade i revoltiraju i bolje da ne napišem što bi takvima napravio. 
Očekujem konkretnije i strože akcije protiv homoseksualnih predatora naročito u Crkvi (dokazana je velika korelacija između zlostavljanja mladih i aktivni homoseksualni predatora svećenika).

Mogu ovdje javno potvrditi da buduća pravna organizacija Ordo Iuris će aktivno zastupati potencijalne žrtve klerikalnog zlostavljanja. Nula tolerancije za zlo u Crkvi. Nula tolerancija za aktivne homoseksualce među klerom. Ona je Kristova zaručnica i kao katolički laici štiti ćemo ju zajedno s vjernim klerom. Bl. Alojzije Stepinac, moli za nas!", napisao je Batarelo. 

Još skandaloznije izjave Batarelo je dao u komentarima na svoju objavu

No u komentarima na vlastitu objavu Batarelo je uspio biti još skandalozniji. Batarelo tako smatra da je pedofilija u Crkvi "interna katolička stvar" te da je problem Crkve homoseksualizam, a ne pedofilija. 

"Ovo nije vrijeme za biti politički korektan niti se prepucavati. Uz dužno poštovanje ovo je interna katolička stvar i dobro znamo činjenice, probleme i kako ih riješiti. To da su u ogromnoj većini slučajeva predatori svećenici i biskupi aktivni homoseksualci su činjenice koje potvrđuju od John Jay izvješće u SAD do Milo Yiannopoulos (i sam homoseksualac). Crkva se mora vratiti svojim duhovnim izvorima (Isusu Kristu) i svojoj bogatoj tradiciji, i moralnost i stvarnost grijeha", napisao je Batarelo.

Nešto kasnije objavio je članak u kojem se brani njegov prijatelj, osuđeni pedofil, George Pell.

Pročitajte više