Beli Manastir: Dan grada-Šeks počasni građanin

Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća, na kojoj je predsjedniku Hrvatskog sabora Vladimiru Šeksu uručeno priznanje počasnoga građanina, u Belom Manastiru večeras je obilježen Dan grada i blagdan zaštitnika grada Svetoga Martina.

Gradonačelnik Davorin Bubalović istaknuo je kako je u proteklom razdoblju puno napora uloženo u obnovu infrastrukture i gospodarstva, ali da je nužno riješiti i problem nezaposlenosti, jer se procjenjuje da je u Belom Manastiru nezaposleno oko 50 posto radnog stanovništva.

Uručujući priznanje počasnoga građanina predsjedniku Sabora, predsjednik Gradskoga vijeća Karlo Franjić rekao je kako su Šeks i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor prvi počasni građani Beloga Manastira, što, kako smatra, pokazuje koliko se cijeni njihov dosadašnji doprinos Baranji i njezinim građanima.

Zahvalivši na priznanju, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks ocijenio je kako je Beli Manastir primjer grada u kojemu su, unatoč političkim razlikama, napori gradske uprave usmjereni ka boljem životu i standardu građana. Najavio je kako će u državnom proračunu za iduću godinu biti ugrađeni elementi koji trebaju pomoći gospodarskom razvoju Slavonije i Baranje te otvaranju novih radnih mjesta.

"Hrvatska očekuje određivanje datuma za početak pregovora s Europskom komisijom te otvaranje pretpristupnih fondova Europske unije, u iznosu od 230 milijuna eura, pa bi i ovo područje trebalo naći mjesta u tim programima, ali to nije samo zadaća Vlade, već se u to trebaju uključiti županijske i gradske vlasti", ocijenio je Šeks.

Odlukom Gradskog vijeća potpredsjednici Vlade Jadranki Kosor na današnjoj svečanosti otvorenja Doma za starije i nemoćne uručeno je priznanje počasne građanke za prinos u rješavanju prava hrvatskih branitelja, te za pomoć područjima od posebne državne skrbi i obnovi.

(Hina) xivuč yvkn

Pročitajte više