Berlusconi: Poraz na europskim izborima nerealan, naša vlada čini stalna čuda

TALIJANSKI premijer Silvio Berlusconi isključio je mogućnost poraza njegova desnog centra na izborima za Europski parlament 12. i 13. lipnja, ustvrdivši da je njegova vlada "učinila čuda" no da to nije poznato široj javnosti jer tisak o tome ne izvještava.

Kako u utorak prenosi list "Corriere della Sera", Berlusconi je "nerealnom" ocijenio već samu mogućnost svojeg poraza na tim izborima, što po njegovu mišljenju isključuje i bilo kakvo pitanje o ostavci.

List u članku pod naslovom "Berlusconi: moj poraz je nerealan" prenosi što je sve premijer kazao članovima svog pokreta Naprijed Italijo u ponedjeljak navečer u Milanu, na predizbornom predstavljanju kandidatkinje te stranke, bivše glumice Ombrette Collite, na izborima za predsjednika pokrajine Milana (osim europskih, u Italiji se održavaju i djelomični administrativni izbori).

"U protekle tri godina naša je vlada činila stalna čuda, ali ljudi s njima nisu upoznati jer je 85 posto tiska u rukama ljevice", rekao je Berlusconi dodajući kako "mediji predstavljaju zid koji nas dijeli od ljudi".

Na pitanje novinara hoće li podnijeti ostavku u slučaju poraza na europskim izborima, Berlusconi je odgovorio kako je takva pretpostavka glede poraza nerealna, te da on "ne komentira nerealne stvari".

Oporbeni lijevi centar ocijenio je u utorak kako je Berlusconi govorio o nepostojećoj Italiji, opisujući zemlju koja ne postoji u stvarnosti. "U tri godine ta je vlada proizvela pustinju i danas se više ne može pronaći čovjeka koji će potvrditi da je glasovao za Berlusconija", rekao je čelnik Demokratske ljevice Piero Fassino.

Pročitajte više