Berlusconi: Rim i Vatikan na Božić pod terorističkom prijetnjom

TALIJANSKI premijer Silvio Berlusconi rekao je da je prije blagdana imao "precizne" informacije o terorističkoj prijetnji na Rim i Vatikan na sam Božić, saznaje se u subotu iz intervjua talijanskog šefa vlade novinama Libero.

Prema istom izvoru, Berlusconi je na Badnjak primio "precizne i provjerene informacije o napadu na Rim na Božić, te otetom zrakoplovu iznad Vatikana...o napadu iz zraka".

"U ovom je trenutku (24. prosinca), prijetnja od terorizma vrlo velika", rekao je Berlusconi, dodavši da je "miran...jer su snage sigurnosti na vrlo viskom stupnju pripravnosti".

U talijanskom ministarstvu vanjskih poslova nije bilo nikoga tko bi mogao komentirati izjave premijera za Libero.

U Vatikanu je glasnogovornik Joaquin Navarro-Valls na Berlusconijeve tvrdnje odgovorio da Vatikan, "kao što je uobičajeno, ne komentira sigurnosna pitanja".

Rim demantira navodni intervju Berlusconija listu "Libero"

Služba za odnose s javnošću talijanske vlade demantirala je u subotu da je talijanski premijer Silvio Berlusconi dao intervju talijanskom listu "Libero" u kojem je, prema navodima lista, rekao je da je prije blagdana imao "precizne" informacije o terorističkoj prijetnji na Rim i Vatikan na sam Božić.

"Premijer Berlusconi nije dao intervju. Izmjene božićnih čestitki ne mogu se miješati s političkim izjavama", kaže se u službenom priopćenju službe za odnose s javnošću.


List "Libero" u subotu je objavio članak, predstavljen kao intervju s Berlusconijem, nazvan "Božićna večer s Berlusconijem".

U tom članku novinar lista navodi da je talijanski premijer kazao da je na Badnjak primio "precizne i provjerene informacije o napadu na Rim na Božić, te otetom zrkoplovu iznad Vatikana...o napadu iz zraka".

U Vatikanu je glasnogovornik Joaquin Navarro-Valls na Berlusconijeve tvrdnje odgovorio da Vatikan, "kao što je uobičajeno, ne komentira sigurnosna pitanja".

Pročitajte više