Berlusconi tvrdi da Italija nije u neposrednoj opasnosti

TALIJANSKI premijer Silvio Berlusconi rekao je u petak da Italija nije u neposrednoj opasnosti od terorističkog napada, nakon što je njegov kabinet odgodio odluku o novim sigurnosnim mjerama koje su najavljene nakon napada u Londonu.

Ministar unutarnjih poslova Giuseppe Pisanu rekao je u utorak u parlamentu da "terorizam kuca na talijanska vrata" i najavio mjere poput produženja roka za zadržavanje osumnjičenih u pritvoru bez optužbe i kontrole mobitela.

Umjesto da prihvate Pisanuove mjere, petorica ministara će, kako je rekao Berlusconi, sljedeći tjedan održati poseban sastanak i razraditi potrebne dodatne sigurnosne mjere.

Italija, koja podupire SAD u Iraku, nije pretrpjela napade islamističkih ekstremista kakvi su pogodili Sjedinjene Države, Španjolsku i Veliku Britaniju.

"Ne mislimo da je posebno hitno razmatrati druge mjere jer je situacija, koliko se nama čini, pod kontrolom", rekao je Berlusconi na konferenciji za novinare. "Trenutačno mislimo da Italiji ne prijeti opasnost od napada", dodao je.

Pročitajte više