Bivša partnerica dr. Jusupa: On je psihički bolesnik, prijetio mi je smrću

Screenshot: Provjereno

BIVŠA partnerica dr. Gorana Jusupa izjavila je u emisiji Provjereno kako joj je on prijetio smrću te da se protiv njega vode dva kaznena postupka.

Prijetnje smrću

Jusupova bivša partnerica nije htjela otkriti identitet zbog djece. S njim je bila sedam godina u izvanbračnoj vezi.

"Problem je u tome što je on po meni psihički skroz otišao. On je postao psihički bolesnik, zlostavljač i od 2015. godine kad sam prekinula vezu s njim, od tada me sustavno maltretira i naziva. Dva kaznena postupaka se vode protiv njega zbog maltretiranja i prijetnji smrću", kaže ona.

"Zvao je na posao i s obzirom da me nije mogao dobiti prijetio je da će me ubiti, odnosno da će padati mrtve glave", dodaje.

"Rastali smo se u najnormalnijim okolnostima. Prekinuli smo i nije bilo nikakvih potezanja. On se nije mogao pomiriti da sam otišla i od 12. mjeseca 2015. ne prestaje me zvati", priča ona.

Pokazala je kaznene prijave i poruke koje dobiva od doktora, ali i njegove "medicinske sestre". Od uvreda i vulgarnosti, do molbi za prijateljstvo.

Veronika Pecolaj sve negira.

Bizaran slučaj u Obrovcu

Bizaran slučaj obrovačkog liječnika Gorana Jusupa i njegove navodne medicinske sestre Veronike Pecolaj koji posljednjih dana ne silazi s naslovnica svakom novom informacijom i novim razgovorom s njim i s upućenima poprima sve jasnije konture koje su čak bizarnije i tragičnije nego što se to činilo na prvi pogled.

Slučaj je privukao pozornost medija jer su se brojni pacijenti žalili na neprofesionalnost privatne ordinacije, kao i na ponašanje Jusupa i Pecolaj. Optužili su ih da su uvredljivi, da im ispisuju uputnice i recepte na nepropisan način tako da često ne vrijede, da im ne propisuju terapije kako bi trebali i sl. Ordinacija je zbog toga izgubila oko tisuću pacijenata u pola godine. Ostalo ih je oko 400, vjerojatno onih najzdravijih, dok su ostali prebjegli u jedinu drugu ordinaciju obiteljske medicine u Obrovcu ili u obližnja mjesta.

Posebnu pozornost privukla je činjenica da se već iz priloga emisije Provjereno Nove TV moglo shvatiti da Veronika Pecolaj nije kvalificirana za posao koji obavlja, odnosno da uopće nije medicinska sestra iako su oboje tvrdili suprotno. Kasnije je to novinarima potvrdila Hrvatska komora medicinskih sestara koja je provjerom registra utvrdila da u njemu nema osobe pod njezinim imenom, a potom je to priznao i sam Jusup.

Kada više nije mogao skrivati istinu, rekao je da je u vezi s Pecolaj te da mu ona samo sprema ordinaciju. Štoviše, izjavio je da je Pecolaj malo munjena i da ju je on izvukao iz psihijatrijske bolnice na Ugljanu.

"Tamo ju je stavila njena majka. To je šiptarska politika, ona je isto šiptarka", mrtav hladan je ustvrdio u razgovoru za Index, dodavši da je sve poslove za koje je potrebna medicinska stručnost obavljao on.

>> Nazvali smo dr. Jusupa, kaže da je "medicinsku sestru" izvukao sa psihijatrije

Izgubili gotovo tisuću pacijenata

Na njih dvoje pacijenti se žale mjesecima, a prema pisanju Slobodne Dalmacije, izgubili su gotovo tisuću pacijenata u zadnjih pola godine.

Epilog ovog kaosa u obrovačkom Domu zdravlja je otkazivanje ugovora nakon dviju izvanrednih inspekcija.

U Obrovcu nitko nije iznenađen ovakvim raspletom priče oko nekad poznatoga gradskog liječnika, za kojega svi njegovi pacijenti tvrde da je godinama radio bez mrlje i kao dobar stručnjak nekonvencionalnog pristupa.

Kao koncesionar u obrovačkom Domu zdravlja Jusup radi već 22 godine, godinama je tamo imao 1300 pacijenata i na njega ni u HZZO-u, ni u Domu zdravlja nije bilo posebnih pritužbi. Sve do prošle godine. Iako nitko od njegovih pacijenata ne želi javno govoriti o tome što se dogodilo, kažu kako su svemu kumovale životne tragedije i bolesti, nakon čega doktor više nije isti čovjek.

Pročitajte više