Bolnica koja je spasila život i ozlijedila ruku muškarcu platila 90 tisuća funta odštete

MICHAEL DEXTER pokušao je počiniti samoubojstvo tako što je pomiješao 100 tableta sa rum-colom, a u bolnici su ga spasili davanjem još lijekova što je uzrokovalo ozljedu na njegovoj ruci.

Bolnica iz Blackburna isplatila mu je 90 tisuća funta odštete zbog ozljeda na desnoj ruci koje su opisane kao "opekline trećeg stupnja". "Znam da su mi spasili život, ali ako dođeš sa srčanim udarom ne možeš očekivati da ćeš iz bolnice izaći s rukom koju ne možeš koristiti. Morao sam ići kod specijalista za opekline na plastičnu operaciju. Uklonio mi je žile iz ručnog zgloba i imao sam tri kožna presatka. Nema mnogo ljudi koji su izašli iz bolnice u gorem stanju nego što su u nju došli", rekao je 58-godišnji Dexter.

Bolničari mu dali četiri puta veću dozu od standardne

Nakon šest godina se nagodio s bolnicom. Njegova depresija se pogoršala nakon što je dao otkaz na mjestu mehaničara u British Airwaysu poslije 23 godina rada i preselio se sjevernije. Predozirao se jednog jutra u prosincu 2002. godine, a u tom stanju su ga pronašli njegova supruga Stephanie i sinovi Martin i Trevor. Medicinski izvještaji pokazali su kako je dolaskom u bolnicu Dexter primio jednu 200 ml dozu 8,4 postotnog natrijevog bikarbonata kroz kateter u ruku. Nezavisni stručnjak izjavio je kako je bi davanje 50 ml bila standardna doza u takvom liječenju.

Dexter tvrdi kako je izgubio 75 posto iskoristivosti svoje desne ruke te se od tada ne može zaposliti niti na poslovima čistača automobilskih stakla. Njegov odvjetnik Michael Heyes rekao je kako nije bitno zašto je Dexter došao u bolnicu te da je trebao dobiti standardan tretman. Glasnogovornik East Lancashire Hospitals rekao je kako je zadovoljan zbog dogovora koji su postigli s Michaelom Dexterom te mu žele sve najbolje u daljnjem životu.

I.Kri.
Foto: Daily Mail

Pročitajte više